Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN / dm
Ekipa SN / dm
09.07.2024 10:07:04
Deli članek:

Trener Celja razkril, kaj je Karničnik naredil, ko se je vrnil z Eura! To o slovenskem reprezentantu pove vse ...

Pred Celjani je prvi evropski izziv: v sredo ob 18. uri se bodo pomerili v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov, nasprotnik pa bo estonska Flora.

Nogometaši Celja, ki so v minuli sezoni osvojili naslov državnega prvaka, se bodo v sredo pomerili na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov, njihova prva ovira pa bo estonska ekipa Flora iz Talina. 

Med tistimi, ki bodo konkurirali za nastop na tekmi s Floro je tudi slovenski reprezentant Žan Karničnik. Na vprašanje, kako je hrvaški strokovnjak Damir Krznar na treningih pozdravil svojega varovanca, se je Krznar nasmehnil:  »Z navdušenjem, glede na partije, ki jih je pokazal. In z željo, da jih ponavlja še naprej.« Strelec zadetka proti Srbiji je za Celje seveda nenadomestljiv. Tako je bilo v prejšnji sezoni, tako bo tudi v novi. No, če ne bo Karničnik svojih izjemnih iger na evropskem prvenstvu kronal z odhodom v tujino. Navsezadnje je predsednik Uefe Aleksander Čeferin razkril, da mu je Luis Figo po tekmi s Portugalci dejal, da bi Karničnik zlahka igral v prvi postavi portugalskega prvaka Sportinga, za 29-letnika pa naj bi se zelo resno zanimali številni evropski klubi. »Nakazal je, naj računamo na to, da ga bodo nekateri klubi želeli pripeljati v svoje vrste, da bo zagotovo iskana 'roba'. Na to mora biti ponosen, ponosni moramo biti vsi. Ali se bo prestop zgodil in kdaj, bomo videli, vsekakor pa bomo znali reagirati,« je o možnosti Karničnikovega prestopa razglabljal Krznar. 

O fizični pripravljenosti slovenskega reprezentanta je pristavil: »Žan je bil praktično ves čas v ritmu, zanj priprave niso bile potrebne. Potreboval je zgolj nekaj premora. Dali smo mu štiri, pet dni in takoj se je sam ponudil ekipi. Rekel mi je: 'Trener, želim igrati. Rad bi igral že na prvi tekmi.' Interni dogovor je, da ga bomo med poletjem malce držali nazaj, mu dajali po tri, štiri proste dni, da bo uspel iti tudi malce na morje. (smeh)«

Damir Krznar je priznal, da je z velikim zanimanjem spremljal slovenske predstave na evropskem prvenstvu. In ponosno gledal, kako celjsko čast zastopa Karničnik. »To je velika čast za celoten klub. In klub ob tem čuti ponos. V trenutkih, ko je igrala Slovenija, je bila naša empatija zagotovo velika. In po tem, ko vidiš še svojega igralca na igrišču, ko vidiš, da igra pomembno vlogo, da briljira, še toliko bolj. Ob golu proti Srbiji smo bili vsi ponosni. Najpomembnejše pa je to, da ta gol daje motiv tudi vsem drugim igralcem, ker klubskega in reprezentančnega igralca ločuje le tanka črta. In verjamem, da lahko še veliko naših igralcev preskoči to črto. Njihova naloga je le, da trenirajo, se trudijo in prišli bodo do tega,« je razložil 51-letnik, ki je priznal, da se je na tem Euru lahko veliko naučil od slovenske reprezentance, predvsem pri igri v obrambi: »Zagotovo smo lahko veliko videli in se iz tega marsikaj naučili. Ti dve liniji s štirimi branilci in štirimi vezisti, ta požrtvovalnost krilnih nogometašev, ki se naprezajo, ki veliko tečejo, ki rešujejo zadeve, zapirajo luknje. Morda je bila Slovenija v tem pogledu defenzivno videti najbolje na celotnem turnirju. Tudi to je za ponos, čestitke selektorju Keku in celotni ekipi.«