Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.07.2024 08:47:50
Deli članek:

Nemški selektor Nagelsmann o nedosojenem 'penalu', ki buri duhove: Roboti znajo skuhati kavo in tudi mi bi morali ...

Profimedia

Gostitelji po dramatičnem porazu s Španci (1:2) razočaranja kakopak ne skrivajo, marsikaj imajo povedati tudi čez delivca pravice.

"Poraz je boleč, saj evropskega prvenstva pred domačimi navijači kot trener verjetno ne bom doživel več. Zdaj moramo dve leti čakati na svetovno prvenstvo. Imamo izjemno ekipo z enkratnim vzdušjem v slačilnici in seveda si bomo zdaj želeli naslov svetovnih prvakov," je nemške navijače po porazu poskušal potolažiti nemški selektor Julian Nagelsmann.

Ta je prepričan, da so bili Nemci v četrtfinalu oškodovani. Najbolj je Nagelsmanna jezilo igranje Španca Marca Cucurelle z roko, kjer se sodnik Anthony Tayler ni odločil za enajstmetrovko: "Če gre žoga tako jasno proti golu, kot po tem strelu Jamala Musiale, bi ne glede na oddaljenost roke od telesa sodnik moral pokazati na belo točko. Roboti znajo skuhati kavo in tudi mi bi morali uvesti umetno inteligenco, ki bi izračunala krivuljo leta žoge."

Nagelsmann pa je nato dal tudi pomembno sporočilo navijačem, ki zanesljivo ne velja le za Nemčijo: "Čakajo nas novi izzivi. Vsi skupaj moramo dojeti, da kot družba lahko premaknemo velike stvari. Povsem drugače, kot če vsak kuha svojo lastno juhico in se trudi biti še večji individualist od svojega soseda."

Španci so se že ozrli proti polfinalu s Francozi, kjer ima selektor Luis de la Fuente kar nekaj skrbi zaradi kazni za Daniela Carvajala in Robina Le Normanda. Na tekmi z Nemci si je levo koleno nato poškodoval še Pedri.

"Ostajamo optimistični. Svoji ekipi popolnoma zaupam in prav vsi so pripravljeni na zelenici dati svoj maksimum. Danes smo doživeli zgodovinski trenutek. Mislim, da je Španija prvič na evropskem prvenstvu dosegla pet zmag zaporedoma in izločila gostitelja tekmovanja. S to ekipo lahko pridemo zelo daleč," je dejal de la Fuente, ki ve, da ima selekcijo, ki lahko ponovi uspehe iz let 1964, 2008 in 2012 ter še četrtič poseže po evropski kroni.

"To je bila super, a zapletena in težka tekma. Za zmago nad Nemčijo smo morali vseh 120 minut pokazati vse, kar znamo. Mislim, da smo našli pot, ki se je moramo držati še naprej," pa je po tekmi ocenil Dani Olmo, soigralec Benjamina Šeška in Kevina Kampla v Leipzigu.