Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
06.07.2024 00:48:20
Deli članek:

Kje bo v novi sezoni igral Martin Milec? Takole je …

Grega Wernig

Kapetan vijoličastih z občutki, ki jih je nekoč že imel.

Mariborčani so začeli sklepni del priprav in misli usmerili v prvo tekmo 1. kroga kvalifikacij za ligo Europa proti Botevu, ki bo v četrtek v Plovdivu. Eden od adutov vijoličastih bo gotovo Martin Milec, ki ga je Ante Šimundža na nekaterih prijateljskih srečanjih preizkusil v novi vlogi na sredini igrišča. Na položaju zadnjega vezista.

"Iščemo rešitve, ki bi bile dobrodošle, ki bi nam v prvenstvu koristile. Tudi zaradi pravila U-21, ki je zelo obremenilno, ampak zahteve so pač takšne, kot so, moramo se jim prilagoditi. Kar zadeva Milca, je gotovo lahko dodatna možnost. Njegova kakovost je takšna, da se lahko hitro prilagodi. Da, lahko je določena rešitev. Mogoče tudi v drugačni postavitvi, ki bi bila lahko za nasprotnike presenečenje," je pojasnil trener 16-kratnih prvakov.

In kje ga bomo potemtakem videli igrati v prihajajoči sezoni? "Iskreno, res mi je vseeno. Samo da sem na igrišču," je odvrnil glavni igralec zgodbe. "Glede na to, da smo bili proti Spartaku iz Trnave prisiljeni narediti taktično spremembo, smo to storili praktično brez tovrstne vadbe. Nato sem na dveh treningih malce poskusil na sredini in po dolgem času so se vračali občutki, ki sem jih nekoč že imel. V mlajših selekcijah sem igral tudi v tej vlogi. Nekaj ti vseeno ostane. Nogomet dokaj dobro razumem, tako da mi ni pretirano težko, ampak zahteve so, razumljivo, drugačne in vsak potrebuje določen čas, da se privadi na novo pozicijo. Bomo videli, kako bo v prihodnje. Kjerkoli me bo trener potreboval, tam bom igral. Želim si samo igrati in ostati zdrav," odgovarja Martin Milec.
Medtem kakopak prihaja v ospredje evropska premiera. "Verjamem, da nas bo strokovno vodstvo ustrezno pripravilo ter nas seznanilo z dobrimi lastnostmi tekmeca in tudi slabostmi. Ne dvomim, da se bomo dobro pripravili, vemo pa, da nas čaka zahteven nasprotnik. Mislim, da je tudi telesno zelo močan, a imamo svoje prednosti. Samo delati moramo tako, kot smo do zdaj, in seveda verjamem v naš uspeh," v pričakovanju spopada z Botevom poudarja kapetan vijoličastih.