Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
06.07.2024 00:23:32
Deli članek:

Celjani se še naprej krepijo. To je eden od najdražjih prestopov znotraj 1. SNL v njeni zgodovini!

Luka Vovk

Do potrditve posla manjkajo le še malenkosti.

Celjani so v pričakovanju nove sezone, ki jo bodo že v sredo začeli v Talinu, kjer bodo s Floro odigrali prvo tekmo 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov, dodobra okrepili igralsko zasedbo. Nekatere visokoleteče napovedi se resda niso uresničile, a je kot na dlani, da ima Damir Krznar na voljo ekipo, ki je sposobna uresničiti ambiciozne načrte. Nove moči so Lovro Štubljar, Amandas Kučys, Matija Kavčič, Jahnoah Markelo, Ivan Brnić in Slavko Bralić, ampak to še ni vse. Pred vrati je naslednja okrepitev. Prihod Jošta Piška iz Domžal je bil aktualen že pred časom, a se je vmes zdelo, da bo kariero nadaljeval v Rusiji. Zanj se je resno ogrel tamkajšnji prvoligaš Pari iz Nižnega Novgoroda, a je prestop v zadnjem trenutku padel v vodo. Zato so aktualni in dvakratni prvaki znova navezali stike ter naposled dosegli dogovor o tem, da bo 22-letni napadalno usmerjeni vezist kariero nadaljeval v knežjem mestu, za potrditev prestopa morajo urediti le še določene formalnosti.

Domžalčani naj bi sprva zahtevali zahtevali 700 tisoč evrov odškodnine, po naših informacijah pa so se pogajalci na isti valovni dolžini našli pri pol milijona, vendar šampioni celotnega nadomestila ne bodo poravnali v denarju. Del posla je tudi Nino Milić, ki se bo iz knežjega mesta preselil ob Kamniško Bistrico, vsekakor gre za enega od najdražjih prestopov znotraj 1. SNL v njeni zgodovini.

Martin Metelko

Konkurenca za mesto v celjski začetni enajsterici je res močna, za vse ne bo prostora. Prav tako kot ne dovolj minut in z namenom, da bi čim več igral, so v klubskih pisarnah na stadionu Z'dežele sprejeli odločitev, da bo obetavni Lucas Mačak v novi sezoni s statusom posojenega igralca v drugoligaški druščini pomagal Gorici pri želeni vrnitvi med elito. Obetavni napadalec bo pri štirikratnih prvakih združil moči s 16 let starejšim Timom Matavžem, kar bo gotovo zanimiva naveza, ki bi vsekakor izzvala precejšnjo pozornost. Do zdaj je mladinski reprezentant v 1. SNL zbral 14 nastopov in se enkrat vpisal med strelce.

ŠE VEČ PODROBNOSTI SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.