asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

trump biden soočenje Necenzurirano

Ko politično areno zasuješ z blatom, v njej ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Lorella Flego Njena.si

Skrivnostna Lorella Flego se je poročila

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

ku
ku
1 27.06.2024 15:24:03

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, slovenskim nogometašem pa pošilja sporočilo, ki odmeva!

Luka Vovk / Profimedia
Prvič po nastopu v finalu lige NBA je pred mikrofone in kamere slovenskih medijev stopil Luka Dončić. Med drugim je povedal, da odločitev o igranju v reprezentanci ni bila enostavna, a hkrati samoumevna, saj je zanj velika čast zastopati barve Slovenije.

"Zame je igranje košarke še vedno veliko veselje. Vsakič, ko se zbudim in vem, da je tisti dan tekma, sem dobre volje. Tudi zato nisem nikoli razmišljal, da letos ne bi igral za Slovenijo, čeprav moram priznati, da odločitev po tako dolgi sezoni ni bila povsem enostavna," je pred treningom slovenske reprezentance v Stožicah povedal Luka Dončić.

Zanj je bil to šele prvi trening z reprezentanco, že v petek pa bo mogoče slovenskega superzvezdnika videti na delu na prijateljski tekmi z Brazilijo v Stožicah.

"Za Slovenijo bi bil drugi zaporedni nastop na olimpijskih igrah velika stvar. Še vedno se velikokrat spomnim, kako malo nam je v Tokiu zmanjkalo do medalje. Zato nam motivacije v Grčiji zagotovo ne bo manjkalo," je dodal Dončić.

"Zavedamo se, da pot do Pariza ne bo enostavna. Najprej nas čaka Hrvaška, nato Nova Zelandija, da o Grčiji z Giannisom Antetokounmpom in glasnimi grškimi navijači sploh ne govorimo. Treba bo iti tekmo po tekmo."



Glede sezone v ligi NBA, ki jo je Dallas končal v finalu s porazom 1:4 proti Bostonu, je Dončić povedal, da je bila uspešna, a hkrati priznal, da ekipa Mavericks v finalu ni pokazala pravega obraza.

"Poraza v finalu ni lahko pozabiti, še posebej, ker vemo, kako težko se je prebiti do finala. Zagotovo je bila to dobra šola in motivacija za naslednjo sezono," je povedal Dončić, ki je imel večino sezone težave s poškodbami.

"Ne bi rad govoril o podrobnostih mojega zdravja, a dejstvo je, da so me poškodbe zagotovo ovirale. Nisem imel druge opcije, kot da se nanje privadim in stisnem zobe," je dodal 25-letni zvezdnik.

Ob koncu druženja z mediji je Dončić nekaj besed namenil tudi slovenskim nogometašem na evropskem prvenstvu v Nemčiji. "Uvrstitev Slovenije v osmino finala v nogometu je velika stvar. Cela Slovenija spremlja njihove nastope in drži pesti. Želim jim veliko sreče proti Portugalski in jim sporočam, da verjamemo vanje."

Značke: dončić, slovenija

Članki iz rubrike