Jelena Rozga Svet24.si

Jelena Rozga: "Rekel mi je, naj zmanjšam nos, ...

helikopter, reševanje Svet24.si

Policija: V nizkih športnih čevljih na Triglav, ...

damjan polh Necenzurirano

Poraz sindikata Fides: zdravniki delajo toliko kot...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

sekulic pm Ekipa24.si

Aleksander Sekulić odgovarja kritikom, ki ga ...

mms-2024 Njena.si

Melodije morja in sonca: Zmagal fant s 'pitnim ...

sveca Ekipa24.si

Velika tragedija! Umrl je zelo uspešni slovenski ...

nu
nu
1 27.06.2024 12:27:35

Kako spektakularen začetek sezone v 1. SNL! Že v prvem krogu bomo spremljali vroči derbi

Martin Metelko
Danes je bil na sedežu NZS žreb parov za novo sezono.

Že prvi krog, ki bo na sporedu 20 in 21. julija bo zelo spektakularen, saj je ples kroglic določil, da se bosta v Murski Soboti pomerila Mura in Nafta, ki se je vrnila med slovensko elito. Prekmurska rivala sta velikokrat v preteklosti poskrbela za pravi spektakel na tribunah in ob njih in prepričani smo lahko o tem, da se nam izjemna kulisa obeta tudi že v prvem krogu. 

Slovenski nogometni prvaki iz Celja bodo novo sezono 2024/25 začeli doma, tekmec bo Bravo, je določil žreb parov Prve lige Telemach, ki ga je danes izvedla Nogometna zveza Slovenije. Podprvaki iz Maribora bodo začeli na tekmi z Domžalami, tretja Olimpija pa se bo pomerila z novincem Primorjem eMundio. Preostali par je Radomlje - Koper.

Prvi derbi vodilnih iz prejšnje sezone bo na vrsti že v drugem krogu, ko bodo Celjani 27. julija gostili Mariborčane. Olimpija in Celje se bosta prvič pomerila v petem krogu 17. avgusta, že v naslednjem krogu pa bo na vrsti prvi mariborsko-ljubljanski obračun, derbi bodo 24. avgusta gostili Mariborčani.

Prvi del sezone se bo z 18. krogom končal 7. decembra, spomladansko nadaljevanje bo na vrsti 1. februarja 2024, zadnji, 36. krog pa bo na sporedu 24. maja naslednje leto, so po žrebu sporočili iz NZS.

Članki iz rubrike