laboratorij, mikroskop Svet24.si

Je konec življenja zapisan v krvi?

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

pop 8 Njena.si

Kje je Alenka Arko?

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

ue
ue
1 25.06.2024 23:57:04

Takšnega Jana Oblaka še nismo videli! Tako lahko po velikem napredovanju spregovori le on!

Profimedia
Slovenski kapetan je spet ohranil mrežo nedotaknjeno.

Jan Oblak je bil spet zadnja ovira za angleške igralce, tako kot že proti Danski je mrežo ohranil nedotaknjeno. Na koncu so Angleži sicer stiskali obroč, a ni jim uspelo prebiti slovenskega zidu. "Niti ne vem kaj je bilo v zadnjih minutah tekme. Čakali smo in dočakali. Ti občutki po koncu tekme so fenomenalni. Vem, da smo med tekmo trpeli, saj ni bilo lahko igrati proti taki reprezentanci, kot je Anglija. Toda to trpljenje se takoj pozabi, kajti veselje in vznesenost ob uvrstitvi v izločilne boje sta nepopisni. Presrečni smo," je takoj po tekmi vzneseno govoril Oblak v izjavi za TV Slovenijo.

In potem je kar vrelo iz njega: "Presrečni smo, veseli, ponosni, zadovoljni! Pred evropskim prvenstvom smo dejali, da v Nemčijo ne gremo samo nastopati, ampak se boriti za napredovanje. V Nemčijo smo odšli, da nekaj naredimo. In na srečo nam je uspelo."



Ponosen je bil na soigralce, ki so odigrali izjemno tekmo. "Mislim, da smo zelo, zelo dobro stali na igrišču. Bili smo kot eno in vsi smo delali samo za en cilj. Odigrali smo vrhunsko ekipno tekmo. Proti takim reprezentancam, kot je Anglija, ni mogoče igrati na drugačen način. In vsa čast fantom za prikazano in za borbenost, ki so jo pokazali na igrišču. Mislim, da se ljudje morda niti ne zavedajo, kako težko je odigrati takšno tekmo. Igrati na tej ravni, posebej, ker nekateri tega niso vajeni, ni lahko. Psihično so bili vsi naši fantje na igrišču izjemni, mentalno izjemno močni. Vsem lahko samo čestitam. Toda kot se reče – človeško telo nima meje, tako da se lahko igra boljše, da lahko naredimo še več. In to so fantje danes pokazali od prve do zadnje sekunde," se je razgovoril eden najboljših čuvajev mreže na svetu.

Zdaj se seveda s soigralci ne želi ustaviti. Apetiti so zrasli, ko si enkrat v osmini finala, želiš še več. "Uspelo nam je priti iz skupine in prvi cilj je dosežen. Upam pa, da to ni konec. Normalno je, da vedno želimo več in še boljše. Nikoli se ne zadovoljimo s tem, kar smo že dosegli. In najbolj pomembna tekma je naslednja tekma. Upam, da se bomo tudi na naslednji tekmi pokazali v najboljši luči. Danes pa je dan, ko je lahko cela Slovenija ponosna," je še za TV Slovenija povedal Jan Oblak.

Značke: jan-oblak, euro-2024

Članki iz rubrike