ludivine-daoudi-rn Svet24.si

Kandidatko skrajne desnice ujeli z nacistično ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

dan drzavnosti proslava 2024 pl Reporter.si

To je bil gotovo hud udarec za Milana Kučana ...

jan oblak Ekipa24.si

Jan Oblak po koncu tekme na robu solz! Kapetan ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

nogometasi slovenija portugalska mm Ekipa24.si

Pozor! Sprememba ure sprejema za slovenske ...

sta
sta
0 25.06.2024 20:12:28

Nepričakovan razplet! Avstrijci po zmagi nad Nizozemci prvi v skupini D

Profimedia
Avstrijska nogometna reprezentanca je v tretjem krogu evropskega prvenstva v Nemčiji danes v Berlinu premagala Nizozemsko s 3:2 (1:0).

* Olimpijski stadion, gledalcev 68.363, sodniki: Kružliak, Hancko, Pozor (vsi Slovaška).
* Strelci: 0:1 Malen (6./avtogol), 1:1 Gakpo (47.), 1:2 Schmid (59.), 2:2 Depay (75.), 2:3 Sabitzer (81.).
* Nizozemska: Verbruggen, Geertruida, De Vrij, Van Dijk, Ake (od 66. van de Ven), Reijnders (od 66. Wijnaldum), Schouten, Veerman (35. Simons), Malen (od 72. Weghorst), Depay, Gakpo.
* Avstrija: Pentz, Posch, Lienhart (od 62. Querfeld), Wöber, Prass, Seiwald, Grillitsch (od 64. Laimer), Schmid (od 90. Weimann), Sabitzer, Wimmer (od 63. Baumgartner), Arnautović.
* Rumeni kartoni: Posch, Wimmer, Querfeld.
* Rdeč karton: /.

Avstrijci so presenetljivi zmagovalci skupine D. Naši severni sosedi so na dinamičnem obračunu v Berlinu premagali Nizozemce in zavoljo neodločenega izida Francozov in Poljakov v Dortmundu osvojili prvo mesto. Avstrijci so zbrali šest točk, Francozi pet, Nizozemci štiri, Poljaki pa eno točko.

Avstrijci so povedli že v šesti minuti. Po (pol)protinapadu je Alexander Prass z leve strani poslal oster predložek v nizozemski kazenski prostor, Donyell Malen pa je nespretno posredoval in presenetil vratarja Barta Verbruggena.

Tulipani so po prejetem golu zagospodarili na olimpijskem stadionu v Berlinu. V 14. minuti je po kombinirani akciji Tijjani Reijnders slabo streljal z desetih metrov, še lepšo priložnost je devet minut kasneje zapravil Malen, njegov strel pa je končal mimo leve vratnice avstrijskega vratarja Patricka Pentza.



V končnici prvega polčasa so ponovno zagrozili Avstrijci. Po močnem strelu Marcela Sabitzerja z roba kazenskega prostora se je izkazal Verbruggen, v nadaljevanju akcije pa je bil blizu zadetku tudi Marko Arnautović.

Druga polovica tekme se je začela z grobo napako Floriana Grillitscha, ki je na sredini igrišča izgubil žogo. Xavi Simons je v nasprotnem napadu lepo zaposlil Codyja Gakpoja, ki je z natančnim strelom izenačil na 1:1.

Avstrijci so dvanajst minut po prejetem golu znova povedli. Po dolgi in kombinirani akciji ter podaji Grillitscha z leve strani je nizkorasli Romano Schmid z glavo zadel za novo vodstvo z 2:1.

Izbranci nizozemskega selektorja Ronalda Koemana so v 75. minuti znova poravnali izid. Slovaški glavni sodnik Ivan Kružliak je najprej razveljavil zadetek Memphisa Depayja zaradi njegovega domnevnega igranja z roko, po posredovanju Vara pa je spremenil svojo odločitev.

Tulipani so le pet minut kasneje doživeli novo mrzlo prho. Zanjo je poskrbel Sabitzer, po njegov močnem strelu nekoliko z leve strani so Avstrijci znova povedli in prednost zadržali do zadnjega sodnikovega piska.

Avstrijci se bodo v osmini finala pomerili z drugouvrščenimi iz skupine F, njihovi možni tekmeci so Turki, Čehi in Gruzijci.

Skupina D:
- 1. krog:
- nedelja, 16. junij:
Hamburg: Poljska - Nizozemska           1:2 (1:1)
- ponedeljek, 17. junij:
Düsseldorf: Avstrija - Francija         0:1 (0:1)

- 2. krog:
- petek, 21. junij:
Berlin: Poljska - Avstrija              1:3 (1:1)
Leipzig: Nizozemska - Francija          0:0

- 3. krog:
- torek, 25. junij:
Berlin: Nizozemska - Avstrija           2:3 (0:1)
Dortmund: Francija - Poljska            1:1 (0:0)

- lestvica:
1. Avstrija       3   2  0  1  6:4  6
2. Francija       3   1  2  0  2:1  5
3. Nizozemska     3   1  1  1  4:4  4
4. Poljska        3   0  1  2  3:6  1
Značke: nogomet, euro 2024

Članki iz rubrike