dlake v grlu Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

slovenija anglija pm Ekipa24.si

Nam zavidajo? Hrvati že na dopustu, tako pa ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

navijači slovenija pm Ekipa24.si

Slo-ve-ni-ja! Na tisoče navijačev se je ...

STA
STA
0 21.06.2024 17:00:56

Ukrajinci po norem zadetku Jaremčuka do prvih točk na EP po zmagi nad Slovaško

Profimedia
Ukrajinska nogometna reprezentanca je v tekmi drugega kroga v skupini E na evropskem prvenstvu v Düsseldorfu premagala Slovaško z 2:1 (0:1). Za Ukrajino so po uvodnem porazu to prve točke na tem EP, Slovaki so doživeli prvi poraz.

Ukrajinska nogometna reprezentanca je v tekmi drugega kroga v skupini E na evropskem prvenstvu v Düsseldorfu premagala Slovaško z 2:1 (0:1). Za Ukrajino so po uvodnem porazu to prve točke na tem EP, Slovaki so doživeli prvi poraz.

* Düsseldorf Arena, gledalcev 43.910, sodniki: Oliver, Burt in Cook (vsi Anglija)
* Strelci: 1:0 Schranz (17.), 1:1 Šaparenko (54.), 1:2 Jaremčuk (80.).
* Slovaška: Dubravka, Pekarik, Vavro, Škriniar, Hancko (od 67. Obert), Kucka, Lobotka, Duda (od 60. Benes), Schranz (od 86. Sauer), Boženik (od 60. Strelec), Haraslin (od 67. Suslov).
* Ukrajina: Trubin, Timčik, Zabarnji, Matvijenko, Zinčenko, Šaparenko (od 92. Talovjerov), Bražko (od 85. Sidorčuk), Sudakov, Jarmolenko (od 67. Zubkov), Dovbik (od 67. Jaremčuk), Mudrik (od 85. Malinovski).
* Rumeni kartoni: Jaremčuk.
* Rdeči karton: /.

Slovaški nogometaši so za uvod EP nekoliko presenetljivo z 1:0 premagali Belgijo, medtem ko so Ukrajinci z 0:3 klonili proti Romuniji. Slovaki so dobro formo danes pokazali v prvem polčasu, drugi pa je minil povsem v znamenju Ukrajincev.

Slovake je po napadalnem uvodu v vodstvo popeljal Ivan Schranz v 17. minuti, v začetku drugega polčasa je izenačil Mikola Šaparenko (54.). Za popoln preobrat Ukrajincev je v 80. minuti zadel Roman Jaremčuk. Obe reprezentanci sta tako po dveh tekmah pri treh točkah.

Drugi dvoboj skupine E med Belgijo in Romunijo bo na sporedu v soboto. Danes sledita še tekmi v skupini D, ob 18. uri se bosta merili Poljska in Avstrija, ob 21. uri pa še Nizozemska in Francija.



Uvod današnjega dvoboja je bil v znamenju Slovakov. Ti so prvič resneje zapretili v deseti minuti, Lukaš Haraslin je po preigravanju prišel v kazenski prostor, njegov strel pa je ubranil Anatolij Trubin. Že v naslednjem napadu je bilo spet vroče pred ukrajinskim golom, Schranz je streljal z voleja z bližine, a iz težkega kota, dobro se je vnovič izkazal Trubin.

Nato so prvič vrata tekmeca povohali tudi Ukrajinci, ko je Volodimir Bražko streljal z razdalje, a je brez težav žogo ujel Martin Dubravka. Na drugi strani je David Hancko poskušal iz prostega strela, a je bil na mestu Trubin. V 17. minuti pa so Slovaki le kronali uvodno premoč, Haraslin je z leve strani igrišča poslal predložek, z glavo pa je Schranz žogo spravil pod Trubinom v mrežo.

Po prejetem golu so se Ukrajinci prebudili, najprej je protinapad zelo slabo s strelom z razdalje nad prečko zaključil Mihailo Mudrik. Po preigravanju je nato zaključeval Artem Dovbik, a je v zadnjem trenutku strel blokiral Peter Pekarik. Še naprej so Ukrajinci pritiskali, nevarno je bilo ob strelu Oleksandra Trimčika, ki je z desne strani kazenskega prostora zadel vratnico, potem ko je žogo s prstmi preusmeril Dubravka.

V nadaljevanju je Mudrik sam prišel pred Dubravko, a se je slednji znova izkazal, kot tudi po prostem strelu Oleksandra Zinčenka. Po napaki ukrajinske obrambe so pred koncem polčasa napadli še Slovaki, akcijo je zaključil Haraslin, a je bil Trubin na mestu.

V drugem delu so Ukrajinci krenili po izenačenje, sprva najprej Dovbik ni realiziral predložka Mudrika. Toda ni dolgo trajalo do izenačenja, Ukrajinci so krenili v protinapad, na koncu pa je podajo Zinčenka izkoristil Šaparenko in premagal slovaškega vratarja.

Ukrajinci so po odmoru pokazali povsem drugačen obraz in prevzeli pobudo na zelenici, čeprav je bil drugi polčas z vidika priložnosti nekoliko manj zanimiv. V 74. minuti je Ukrajina krenila v nov protinapad, iz težkega položaja je sicer Mudrik zadel vratnico, a je imel tako ali tako Dubravka kot dobro pokrit.

Polčas v znamenju Ukrajine je postregel s še enim golom v vratih Slovakov. Najprej je Šaparenko sijajno asistiral, rezervist Jaremčuk pa je žogo krasno sprejel in jo poslal mimo Dubravke, Milan Škriniar je bil na golovi črti prekratek. Do konca so nato pritisnili Slovaki v lovu na točko, a so Ukrajinci zadržali zmago.

Značke: nogomet, euro 2024

Članki iz rubrike