asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

STA
STA
0 19.06.2024 23:22:00

Škotska in Švica brez zmagovalca

Profimedia
Reprezentanci Škotske in Švice so se v tekmi drugega kroga skupine A na evropskem prvenstvu v Kölnu razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1). Za Škotsko je to prva točka na tem EP, Švicarji so po uvodni zmagi zdaj pri štirih.

Švicarji so EP odprli z lepo popotnico in zmago 3:1 proti Madžarski. Škoti so medtem doživeli visok poraz (1:5) proti Nemčiji. Po današnjem remiju so Škoti prišli do prve točke in so trenutno na tretjem mestu pred Madžari, Švicarji pa so si s četrto točko praktično že zagotovili izločilne boje. Te imajo po dveh zmagah uradno potrjene Nemci.
Škotska je precej zgodaj povedla, in sicer v 13. minuti, ko je izpeljala hiter protinapad. Callum McGregor je zaposlil osamljenega McTominaya v kazenskem prostoru, žogo pa je po njegovem strelu tik pred vratarjem Yannom Sommerjem nespretno odbil Schär in jo preusmeril v mrežo. To je bila prva resnejša priložnost na dvoboju, tudi po tem si ekipi nista pripravili kaj prida pravih napadov. A Švicarji so kmalu izenačili, v 26. minuti je škotska obramba podarila žogo Shaqiriju, ta pa je z izvrstno zavitim strelom iz prve ugnal Angusa Gunna.


Za tem so bili Švicarji boljši tekmec, več so bili pri žogi ter več poskušali in napadali. V 32. minuti so sami krenili v protinapad, po zaključku Dana Ndoya je Škote rešil Gunn. Ndoye je sicer po kotu iz te akcije zadel, a je bil gol zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Škoti so tokrat delovali bolje kot na tekmi proti Nemčiji, novo priložnost pa so imeli po kotu McTominaya, ko je z voleja zaključil Che Adams, a je Sommer njegov strel ukrotil. A še vedno so bolj pritiskali Švicarji, po strelu Granita Xhake je moral Gunn vnovič posredovati.

Drugi polčas se je z vidika priložnosti mirneje začel, je pa tekma minevala v znamenju fizičnih dvobojev na sredini igrišča, medtem ko sta si ekipi izmenjavali posest. V 56. minuti je proti škotskim vratom sprožil Ruben Vargas, a Gunn ni imel veliko dela. Le nekaj trenutkov za tem so imeli Švicarji sijajno priložnost za vodstvo, Ndoye se je iz oči v oči srečal z Gunnom, a je slednji dobro zmanjšal kot in žogo je napadalec Švice poslal mimo desne vratnice. Nato je vratnica na drugi strani rešila Švico, ko jo je po predložku Andrewa Robertsona s prostega strela z glavo zatresel Grant Hanley.
Po nekoliko mirnejšem nadaljevanju je Ndoye znova meril nenatančno, nato pa so Švicarji še enkrat več zatresli mrežo, a spet je bil prehiter Breel Embolo. Sommer je zatem zlahka ubranil strel Kennyja McLeana, izid pa se do konca ni več spreminjal, čeprav so Škoti ob koncu pritisnili na švicarska vrata.

Škotska - Švica   1:1 (1:1)

Köln - 42.711 gledalcev. Sodniki: Kružilak, Hanchko, Pozor (vsi Slovaška).

Strelca: 1:0 McTominay (13), 1:1 Shaqiri (26).

Škotska: Gunn, Ralston, Hendry, Hanley, Tierney (od 61. McKenna), Robertson, McTominay, Gilmour (od 79. McLean), McGregor, McGinn (od 90. Christie), Adams (od 90. Shankland).

Švica: Sommer, Schär, Akanji, Rodriguez, Widmer, Xhaka, Freuler (od 75. Sierro), Shaqiri (od 60. Embolo), Aebischer, Vargas (od 75. Rieder), Ndoye.

Rumeni kartoni: McTominay, McKenna, McGinn; Rodriguez, Sierro.

Rdeči kartoni: -

Značke: nogomet, euro 2024

Članki iz rubrike