dlake v grlu Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

slovenija anglija pm Ekipa24.si

Nam zavidajo? Hrvati že na dopustu, tako pa ...

tanja-žagar, radio-aktual Njena.si

Iskrena Tanja Žagar razkrila, da je zbolela za ...

slovenija navijača Ekipa24.si

Uf, s kakšnim napevom so slovenski navijači med ...

STA
STA
3 19.06.2024 20:10:07

Je on ključ slovenskega uspeha? Kek odgovarja: Verjemite mi, jaz bom …

Martin Metelko
Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 15. uri v Münchnu igrala drugo tekmo na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Tekmec bo Srbija. Slovenci se zavedajo, da jim zmaga praktično že prinaša izločilne boje, tako da so misli usmerjene tudi v tri točke, a z zavedanjem, da bo na drugi strani kakovosten tekmec.

Kot je na novinarski konferenci pojasnil selektor Matjaž Kek, je za boj s Srbi dobil nekaj informacij tudi z zadnjih medsebojnih tekem iz lige narodov pred dvema letoma. "A pri vseh možnih kanalih je dandanes težko kaj skriti, mi se bomo pač poskusili najbolje pripraviti," je dejal Kek in nadaljeval, da si je po njegovem Srbija na uvodni tekmi proti Angliji zaslužila kaj več kot poraz z 0:1.

Večkrat je poudaril, da se zavedajo, kako kakovostna je srbska vrsta, in tudi to, da že uvrstitev na lestvici Mednarodne nogometne zveze potrjuje del tega. Srbija je 33., Slovenija 57. "Vsekakor nas čaka sijajen ambient. Mogoče je malo nerodna ura, ko bodo visoke temperature, toda za oboje bo enako. Kdor se bo bolj privadil na to, kdor bo odločnejši, agresivnejši, kdor bo bolj verjel vase, ta bo uspešnejši. Veselim se izziva," je povedal in dodal, da verjetno oboji razmišljajo o pozitivnem izidu.

Kot je običajno, ni razkril, ali bo koga zamenjal v začetni enajsterici, posebej se "ponuja" menjava Timija Maxa Elšnika z Jonom Gorencem Stankovićem. "Neke dileme so, jasno pa je, da bo enajst igralcev premalo za vseh 90 minut. Želimo namreč ves čas držati visok ritem, ki ga zahteva takšen tekmec, kot je Srbija," je pristavil Kek, ki žanje številne pohvalne besede v srbskem prostoru. Te so mu sicer simpatične, a "verjemite mi, da bom jutri jaz najmanj pomemben".

Glede nato, da je za fanti že ena tekma, bo druga malce lažja, kar zadeva vtise ob polnih tribunah in pomembnosti obračuna. "Upam, da bo lažje. Upam, da bo ekipa rasla iz minute v minuto v takšnem ozračju. Meni je pomembno, da so fantje sproščeni, imajo cilj, samozavest in spoštovanje do tekmeca."

Članki iz rubrike