asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

marjetka in rudi.pg Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marjetka in Rudi še bolj ...

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

rb
rb
0 19.06.2024 22:43:00

Kakšno je zakulisje lendavske zgodbe? Razkrivamo, zakaj naj bi vodilni možje Nafte 'razpustili' ekipo

Aleš Cipot
Nenavadna poteza še naprej vznemirja.

Udarilo je kot strela z jasnega. Odločitev vodilnih mož Nafte, da bodo 'razpustili' ekipo, ki je lendavske barve branila v pretekli sezoni, je na ravnici dvignila obilo prahu in še vedno močno odmeva. Ostaja vroča tema pogovorov. Naj obnovimo: pravzaprav vsem igralcem bodo konec meseca potekle pogodbe, sodelovanja ne bo obnovil nihče izmed njih. Novih ne bodo podpisovali! Niti tisti, ki so imeli status amaterja, kar denimo velja za najboljšega strelca. Takšno stališče so sprejeli v klubskih pisarnah, kar pomeni, da so Mitja Novinić, Stjepan Oštrek, Toni Lun Bončina, Zoltan Gergö, Mihael Rebernik, Matic Paljk, Blaž Urh, Oliver Dinnyes, Rok Erniša, Žan Kumer, Stjepan Igrec in še bi lahko naštevali postali nekdanji naftaši.

Spet bomo ponovili, da je takšno dejanje odgovornih povsem legitimno, vendar je obenem kot na dlani, da je sila nenavadno. Oziroma je čudno! In dejstvo je, da ni povezano s kakovostjo posameznikov. Kar lepo število jih je, ki so sposobni igrati na najvišji ravni na sončni strani Alp, kar kakopak razkriva, da zgodba ima ozadje.
"Si Nafta sploh želi napredovanja?" To je vprašanje, ki smo si ga v preteklih letih in tudi v prejšnji sezoni pogosto zastavljali. Prav tako kot nogometna javnost, kar je bila posledica presenetljivih porazov v trenutkih, ko je bilo po nekaj zmagah pričakovati dokončen vzpon. Igralci so bili tarča očitkov o pomanjkanju ambicioznosti. Češ da si ne želijo napredovanja, ker da jim ob spodobnih pogodbah ustreza 'uživanje' v drugem kakovostnem razredu. In naposled si uvrstitve med elito niso niti priborili, temveč se je to pripetilo po administrativni poti po mrku Rogaške. Po eni od teorij, ki jih je mogoče slišati, je uprava s svojo potezo le 'uslišala' željo (večjega dela) slačilnice ob razmišljanju, 'če nočete igrati v prvi ligi, pač ne boste in bo namesto vas nekdo drug'. Če to drži, lahko torej govorimo o neke vrste 'povračilnem ukrepu'. O tem, kako se bo nevsakdanja zgodba razpletla, lahko za zdaj le ugibamo, marsikaj pa bi bilo lahko odvisno od odziva navijačev.


Lesjak se je vrnil


Medtem so Lendavčani predstavili prvo (pričakovano) okrepitev. Po 14 letih se je vrnil Zoran Lesjak, ki je v dresu Nafte opozoril nase na slovenskem prizorišču in si zagotovil prestop v Maribor, danes 36-letni nogometaš iz Čakovca je zadnjih šest let branil barve ZTE-ja. Treningom pod vodstvom Jozsefa Bozsika so se pridružili tudi Haris Kadrić, Darko Hrka in Amadej Marinič iz Gorice, prav tako kot Luka Božičković, ki je poskušal nase opozoriti v Ljudskem vrtu, nazadnje je igral za Slogo iz Doboja, ter Zsombor Kslnoki Kis, ki se je dokazoval v univerzitetni ekipi Alabame v ZDA.

Članki iz rubrike