profimedia-0783144493 Svet24.si

Študenti v Sloveniji za preživetje molzejo tudi ...

živila, trgovina Svet24.si

Kupci prisegajo na nizko ceno bolj kot na ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

lucija sikovec usaj-pl002 Reporter.si

Lucijo Šikovec Ušaj je Janša nadrl, Kučan pa ...

kongresni trg bobo 1 Ekipa24.si

Ponos do neba! Fantastični slovenski junaki se se...

Katarina Braniselj Njena.si

Ponesrečena Planetova voditeljica že prestala ...

doncic 1 Ekipa24.si

Dončić po blamaži proti Hrvatom ni ovinkaril in...

nu
nu
1 18.06.2024 09:49:51

Velike besede velikega Jana Oblaka in intervju, kot ga še ni bilo: Novi cilji, nove želje, nove sanje. Vedno mora biti tako!

Ekskluzivni intervju z Janom Oblakom. Posebej za vas v torkovi tiskani izdaji Ekipe SN!

Ko je Jan Oblak obljubil, da bomo v primeru uvrstitve Slovenije sedli na veliki intervju, kakršnega medijem na sončni strani Alp ni dal še nikomur, je na neki način sklenil eno tistih 'stav', ki jih pač skleneš v takih primerih. Da bo ta častni človek in nogometaš besedo držal, nismo nikoli dvomili niti za trenutek. Lagali pa bi vam, če bi dejali, da z večno nemirno in nepotrpežljivo novinarsko dušo nismo imeli kakšnega pomisleka ob tem, ko je največji slovenski nogometni zvezdnik vseh časov nekajkrat dejal, da bo on izbral pravi, najboljši trenutek.

Vsekakor se mu moramo opravičiti, kajti ko nas je v ponedeljek sprejel v reprezentančnem hotelu na obrobju Wuppertala točno 24 ur po izjemni točki slovenske reprezentance na tekmi proti Danski, bi se najraje udrli v zemljo, ker smo sploh pomislili, da ne bo znal zadeve oceniti tako, kot kadar proti njemu leti nevaren strel. In se odločiti tako, kot se odloča v najbolj stresnih trenutkih na najvišji ravni že vsa ta leta. Trenutek ne bi mogel biti boljši, lepši, primernejši. In nič drugega v takih okoliščinah ni moglo obveljati za pogovor, ki je nastal in ki se vas bo gotovo dotaknil. Brez lažne skromnosti se bo dotaknil mnogih.

Vedno ste poudarjali veliko željo, da bi svojo izjemno kariero nadgradili z reprezentančnim uspehom - kako je danes biti član reprezentance, ki je udeleženka Eura? Kako je biti tukaj?


Pomeni mi ogromno, to je uresničitev sanj, to je dosežen cilj. Ampak hkrati vam moram povedati, da je v tem našem svetu tako, da vsak dosežen cilj odpre nove želje in hočeš doseči še nekaj več. Sanjaš, si želiš, a ko nekaj dosežeš, se ne zadovoljiš, temveč narediš nove načrte, si postaviš nove cilje. Vesel sem, zadovoljen, srečen, da smo tukaj. A moj cilj zdaj ni več to, temveč je tukaj odigrati čim boljše tekme in čim več doseči. Še enkrat, nek cilj je bil izpolnjen, a je stvar preteklosti in v moji glavi to ni več to - tukaj imam nove ambicije s slovensko reprezentanco.

Kaj si torej obetate od evropskega prvenstva - če kdo, potem ste verjetno vi tisti, ki niti ne pomislite, da bi se zadovoljili s tem, da ste le njegov udeleženec? Bili ste prvi, ki ste že na tisti praznični novembrski večer v skladu s prejle povedanim dejali, da greste v Nemčijo tekmovat in kaj doseč.
...

CELOTEN INTERVJU Z JANOM OBLAKOM NA KAR ŠTIRIH STRANEH SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: oblak, slovenija

Članki iz rubrike