Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

mark rutte Svet24.si

Izbrali so novega šefa Nata

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

tek upravna enota1 Reporter.si

Grozljivo poniževanje državljanov: olimpijski ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

jože-mastnak Njena.si

Prihaja Ljubezen na vasi, kjer bo kraljeval Jože ...

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

nu
nu
1 17.06.2024 22:55:21

Francozi krvaveli za zmago, Mbappe z zlomljenim nosom predčasno z igrišča

Profimedia
Nogometaši Francije so z zmago v uvodnem nastopu na evropskem prvenstvu v Nemčiji upravičili vlogo enega od glavnih favoritov za naslov. V Düsseldorfu so premagali Avstrijo z 1:0 (1:0).

Nogometaši Francije so v 1. krogu evropskega prvenstva v Düsseldorfu (skupina D) premagali Avstrijo z 1:0 (1:0).

* Düsseldorf Arena, gledalcev 46.425, sodniki: Manzano, Barbero, Nevado (vsi Španija).
* Strelec: 0:1 Wober (38., avtogol).
* Avstrija: Pentz, Posch, Danso, Wober (od 59. Trauner), Mwene (od 88. Prass), Seiwald, Sabitzer, Laimer (od 91. Schmid), Baumgartner, Grillitsch (od 60. Wimmer), Gregoritsch (od 59. Arnautovic).
* Francija: Maignan, Kounde, Upamecano, Saliba, Hernandez, Griezmann (od 90. Fofana), Kante, Rabiot (od 71. Camavinga), Dembele (od 71. Kolo Muani), Mbappe (od 90. Giroud), Thuram.
* Rumeni kartoni: Wober, Mwene, Baumgartner, Laimer, Danso; Dembele, Mbappe.
* Rdeči kartoni: /.

Nogometaši Francije so z zmago v uvodnem nastopu na evropskem prvenstvu v Nemčiji upravičili vlogo enega od glavnih favoritov za naslov. V Düsseldorfu so premagali Avstrijo z 1:0.

Zasedba Didierja Deschampsa, ki je ob Angliji in Nemčiji na vrhu stavnic za zlato medaljo, je s pričakovano zmago zaključila četrti dan tekmovanja. Zaznamovala sta ga prvi presenečenji; Romunija je kar s 3:0 premagala Ukrajino, Slovaška pa je z 1:0 ugnala Belgijo.



Druga tekma v skupini D je bila odigrana v nedeljo. Nizozemska je premagala Poljsko z 2:1.

V drugem krogu v petek, 21. junija, se bosta v Berlinu pomerili Poljska in Avstrija, v Leipzig pa Nizozemska ter Francija. Obe tekmi sta na sporedu ob 18. uri.

Francija je povedla v 38. minuti po avtogolu Maximiliana Wobra, potem ko je Avstrija le dve minuti prej zapravila najlepšo priložnost na tekmi.

Christoph Baumgartner se je z oči v oči znašel z vratarjem Mikom Maignanom, ki je njegov poskus naključno preusmeril v kot.

V drugem polčasu je Avstrija pogumno krenila po izenačenje, Francija pa je bila nevarna predvsem v protinapadih. Kylian Mbappe je imel v 55. minuti žogo za zmago, vendar je njegov strel za las zgrešil cilj.

Francoski zvezdnik je igrišče zapustil tik pred koncem tekme, saj je v skoku za žogo z glavo zadel avstrijskega igralca in okrvavljen obležal na zelenici. Po televizijskih posnetkih je delovalo kot, da ima zlomljen nos.

Značke: avstrija, francija

Članki iz rubrike