Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

mark rutte Svet24.si

Izbrali so novega šefa Nata

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

tek upravna enota1 Reporter.si

Grozljivo poniževanje državljanov: olimpijski ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

Kaj nam je želela sporočiti? Odkrito.si

Nova teorija zarote! Kate nam želi sporočiti, da...

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

nu
nu
1 17.06.2024 18:35:54

Uh, kakšno sporočilo! Balkanski zapis o Sloveniji močno odmeva: Njihov Dončić ne potrebuje obiska ...

Martin Metelko
Slovenija je resnično športen narod.

Slovenija je športen narod, o tem ni nobenega dvoma. Ne zgolj zaradi vseh površin za rekreacijo in šport, ki jih premore naša država, ampak tudi zaradi vseh izjemnih uspehov športnikov, ki prihajajo iz države z vsega 2 milijona prebivalcev.

Z zanimanjem slovenski šport in slovenske športnike spremljajo tudi v tujini, na priljubljeni facebook strani o nogometu v nekdanji Jugoslaviji pa se je pojavil zapis, ki je pritegnil veliko pozornosti. Zakaj? Ko si ga boste prebrali v spodnjih vrsticah, bo marsikomu zaigralo srce.



"Tekme Slovenije in Danske nisem gledal, da bi lahko komentiral igro, ampak Slovenci so jasen primer, kako normalna in urejena država z zdravimi vrednotami in nacionalna zavest vplivajo na razvoj športa. Slovenci so v samo tridesetih letih iz "smučarjev", kakor so jih imenovali v SFRJ, postali redni gostje večjih tekmovanj. Še bolj očiten primer so uspehi njihovih košarkarskih, odbojkarskih in rokometnih ekip. Slovenci danes niso le ekološko najčistejša država na svetu, ampak tudi najbolj zdrav športni narod na ozemlju nekdanje Jugoslavije. Njihov Dončić ne potrebuje povabila predsednika in svete sinode, da se odzove klicu države, njihov kapetan ne bo sprožil upora in uničil vzdušje v ekipi, če ga selektor pusti na klopi, njihovi navijači se ne veselijo poraza lastne reprezentance, kot se to dogaja v večjem delu Dalmacije.
Tako kot ni patriotizem obesiti zastavo na facebooku, ampak smeti metati v smetnjak, tako tudi ni patriotizem poljubljati grb, ampak je to pustiti srce na igrišču za z znojem premočen državni dres."

Članki iz rubrike