Kozorogi Svet24.si

Zgodovinska vrnitev "ljubljanskih" alpskih ...

družina Svet24.si

Preverjeni načini, kako okrepiti življenjsko ...

1713869038-dsc7853-01-1713868842327 Necenzurirano

Tretja os: Dars izločil Turke, ki gradijo ...

martin premk ss Reporter.si

Svoboda komunizem »po nasilnosti in ...

primoz roglic Ekipa24.si

Velik šok! Primož Roglič je že končal dirko ...

Žan Videc, Martina Revija Stop

V zakulisju MMS

milicJPG Ekipa24.si

Linčajte Sekulića, linčajte mene, a vsak rabi ...

nu
nu
1 15.06.2024 15:10:56

Odštevanje do obračuna Slovenija – Danska. Takšna je v sobotnem popoldnevu podoba glavnega trga v Stuttgartu (video)

Martin Metelko
Prevladuje rdeča barva.

Začelo se je zaključno odštevanje do nedeljskega obračuna Slovenija – Danska, ki ga bo gostil Stuttgart. Matjaž Kek in njegovi izbranci bodo imeli glasno podporo, spodbujalo jih bo vsaj 12 tisoč navijačev, a za zdaj tega v glavnem mestu zvezne države Baden-Württenberg ni zaznati. Na osrednjem trgu prevladuje rdeča barva, zavzeli so ga danski privrženci. Slovenci so očitno še na poti in ne dvomimo, da bo jutri utrip v mestu povsem drugačen

Osrednje zbirališče za navijače je sicer glavni trg Schlossplatz, kjer je prostora za 30.000 ljudi. Poleg dveh gigantskih ekranov (eden bo velik kar 144 kvadratnih metrov, drugi pa 63) je tam seveda vsa ponudba, ki se za takšen spektakel spodobi – od hrane do pijače ter seveda vseh mogočih navijaških artiklov in spominkov.

Poleg Schlosspaltza se bodo navijači lahko družili še v treh navijaških conah – Marktplatz, Karlsplatz in Schillerplatz. Na slednjem bo poleg nogometnih užitkov ponudba še širokega spektra lokalnih, švabskih, specialitet, posebno pozornost pa so namenili vegetarijanski in veganski ponudbi.

Karlsplatz bo ponujal malce drugačno spremljanje nogometa, saj so ga poimenovali kar navijaška Chill-Out-Area (prostor za sprostitev), kjer boste lahko uživali v nogometu brez glasnih trobelj, tam pa bo tudi oder, na katerem bodo kulturni dogodki in igrišče za nogomet na plaži.

Drugačno navijaško doživetje ponuja navijaška cona na Marktplatzu, ki bo v znamenju e-športa, torej računalniških iger, igralnih konzol, in tudi namiznega nogometa.

Od stadiona do navijaške cone ali obratno je najlepša pot ob posebni navijaški sprehajalni poti ob reki Neckar, kjer bo dovolj ponudb za vse lačne in žejne, pot pa je dolga nekaj manj kot pet kilometrov. Seveda se gre do stadiona lahko tudi z javnim prevozom, vozila pa bo posebna linija cestne železnice U11, štiri ure pred tekmo in dve uri po tekmi. V Stuttgartu so se potrudili za navijače iz vsake države, ki bodo pripotovali na tekme njihove reprezentance v to mesto, saj bodo imeli na javnem prevozu posebne informatorje, ki bodo znali njihov jezik – torej bodo slovenske navijače lahko usmerjali tudi v slovenščini. Vsi, ki imajo veljavne vstopnice za nogometno tekmo, pa imajo javni prevoz 36 ur zastonj (od 6. ure zjutraj na dan tekme do 18. ure popoldne naslednjega dne).

Navijaške cone v Stuttgartu so odprte od 12. do 24. ure, kadar ni tekem pa do 23. ure. Vstop v vse navijaške cone je prost.

Članki iz rubrike