asdhgag Svet24.si

Arso: Pred nami mini vročinski val, nato prihaja ...

kristali Svet24.si

4 čudežne lastnosti kristalov

1689255087-fgetyuwws-27-1689254999369 Necenzurirano

Pod Janšo je bil urednik na RTV, zdaj bi šel na ...

kucan krsinar Reporter.si

Kučan v novem Reporter Magazinu: Čeferina bi si ...

slovenija 2 Ekipa24.si

Sijajno! Prizor zažgal splet, reakcija Slovencev ...

kmetija prijava Njena.si

Po koncu šova Kmetija posestvo ne bo mirovalo

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

rb
rb
0 15.06.2024 00:11:45

Slovenskemu prvoligašu se obeta sodelovanje s svetovno znanim podjetjem, tekem pa ne bo igral na svojem stadionu?

Luka Vovk
Pogovori potekajo že nekaj časa.

Podpisi pogodb z igralci, ki so Primorje znova popeljali med nogometno elito na sončni strani Alp, se vrstijo drug za drugim. Nadaljnjo zvestobo sinovom burje sta obljubila še Alexsander Stožinič in Miha Dobnikar, hkrati s tem, ko sestavljajo igralski mozaik, pa si vodilni možje prizadevajo zagotoviti prepotrebna finančna sredstva za tekmovanje na višji ravni.

Naslov prvaka v drugoligaški druščini so osvojili s 350 tisočaki, za prihodnjo sezono bodo potrebovali okrog 1,2 milijona evrov. Že nekaj časa se pojavljajo namigovanja, da se morda obeta sodelovanje s paradnim konjem ajdovskega in ne samo ajdovskega gospodarstva – s svetovno znanim Pipistrelom, ki je zdaj v lasti Američanov in domuje v neposredni bližini stadiona. "Da, potekajo pogovori. Res je naša velika želja, da bi Pipistrel postal generalni pokrovitelj. To bi nam ogromno pomenilo, to bi spremenilo finančno sliko. Bomo videli, kako se bo vse skupaj razpletlo. V tem trenutku je pomembno, da so izkazali zanimanje, da bi postali partnerji," je razkril športni direktor Boško Županović.

Težavo predstavlja tudi dejstvo, da ajdovski stadion nima žarometov, ki so poslej nujni pogoj za gostiteljstvo prvoligaških preizkušenj. V klubu imajo zavezo župana, da bo igralna površina osvetljena do konca novembra, in rdeče-črni si prizadevajo, da bi lahko do takrat na svoji zelenici igrali vsaj dnevne tekme. Kakšno bo stališče krovne organizacije, naj bi bilo znano 24. junija po zasedanju izvršnega odbora NZS. "Zveza še naprej vztraja, da tako dolgo, dokler ne bodo ustvarjeni vsi pogoji, ne moremo igrati na svojem stadionu. Še naprej se trudimo, da bi našli kompromis. Močno upam, da nam bo zveza prisluhnila. Navsezadnje tudi zato, ker ostaja negotovo, ali bi lahko tekmece gostili v Novi Gorici. Tamkajšnja policija meni, da bi bilo to preveliko varnostno tveganje. Kluba sta rivala, zato bi morali skrbeti za navijače Gorice, za naše navijače in za navijače našega tekmeca, kar naj bi bil prevelik zalogaj," je povedal snovalec rdeče-črne kadrovske politike. Ob tem dodajmo, da bo ajdovski stadion dobil tako imenovane teleskopske žaromete, ki so nujno potrebni zaradi športnega letališča v neposredni bližini. Torej posledično tudi zaradi Pipistrela, in tudi zato se zdi, da sodelovanje ni izključeno …

663-2-primorje mm
Martin Metelko

Članki iz rubrike