dobruška vas, slovenska policija Svet24.si

Policisti po napadu na čevljarskega mojstra ...

kristali Svet24.si

4 čudežne lastnosti kristalov

1689255087-fgetyuwws-27-1689254999369 Necenzurirano

Pod Janšo je bil urednik na RTV, zdaj bi šel na ...

kucan krsinar Reporter.si

Kučan v novem Reporter Magazinu: Čeferina bi si ...

slovenija 2 Ekipa24.si

Sijajno! Prizor zažgal splet, reakcija Slovencev ...

kmetija prijava Njena.si

Po koncu šova Kmetija posestvo ne bo mirovalo

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

STA
STA
0 15.06.2024 12:00:50

Kaj za tekmo Slovenija - Danska napoveduje statistika - koliko golov?

Martin Metelko
Slovenska in danska reprezentanca bosta v nedeljo ob 18. uri v Stuttgartu odprli dogajanje v skupini C evropskega prvenstva v Nemčiji. Zgolj statistično gledano bi moral obračun ponuditi zadetke - približno tri.

Šest medsebojnih tekem Slovenije in Danske je doslej ponudilo en remi ter pet zmag zasedbe s severa Evrope. Pri tem je povprečje zadetkov na tekmo 2,8. Podobno povprečje ima Danska na prvenstvih Evrope.
Triintrideset obračunov na turnirjih stare celine, na katerih je igrala Danska, je dalo povprečje 2,79 zadetka (42 doseženih, 50 prejetih), kar je največ od 12 ekip, ki so odigrale vsaj 20 tekem na EP.
Slovenija ima v tem pogledu sicer še višje povprečje, a je na svojem doslej edinem EP leta 2000 na Nizozemskem in v Belgiji igrala le tri tekme. Takrat je dosegla štiri gole, prejela pa jih je pet. Znamenitih je bilo tistih 3:3 s takratno ZR Jugoslavijo, z Norveško je igrala 0:0, s Španijo pa izgubila z 1:2.
Mnogi stavijo na to, da bosta tokrat za zadetke v danski in slovenski vrsti večinoma zadolžena predvsem Rasmus Hoejlund in Benjamin Šeško.


Oba imata šele 21 let, oba sta visoka, Hoejlund 191 cm, Šeško 195 cm, oba sta se že dokazala na mednarodni ravni. Hoejlund je trenutno član Manchester Uniteda, Šeško pa je pustil tako velik vtis v svoji prvi sezoni pri Leipzigu, da mu je ta že podaljšal in izboljšal pogodbo do leta 2029.
Oba sta tudi najbolj vredna igralca svojih reprezentanc na EP, sodeč po Tranasfermarktu je Hoejlund vreden 65 milijonov, Šeško pa 50 milijonov evrov.
Za oba pa tudi selektorja Danske in Slovenije, Kasper Hjulmand in Matjaž Kek, izbirata podobne besede, ko opisujeta njun odnos do dela. Hvalita njuno osebnost, poudarjata željo po učenju novih stvari in konstantno željo po napredovanju.
Že zaradi njiju bodo tako gledalci na Areni Stuttgart, kot se imenuje med EP, sicer pa po sponzorju nosi naziv MHP Arena, imeli kaj videti. Na stadionu bo približno 50.000 gledalcev, pri čemer organizatorji pričakujejo velik naval sosedov Dancev, toda tudi slovenska vrsta bo imela izvrstno podporo.

Članki iz rubrike