Isaac Bari Svet24.si

12-letnik, ki je s 7 leti postal profesor na ...

Tit, bolezen DMD, Duchennova mišična distrofija Svet24.si

Otroci trpijo, o njihovi usodi pa odloča ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

jožef m Njena.si

Ljubezen na vasi: To so kandidatke Jožefa ...

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

nu
nu
0 01.06.2024 14:17:24

Ne samo Šeška in Oblaka, še enega slovenskega reprezentanta lovita evropska velikana

alesfevzer.com
Prestopni rok bo tudi za slovenske reprezentante zelo vroč.

Da je Jaka Bijol z odhodom v italijansko serie A naredil eno najboljših potez v svoji karieri, je jasno že dalj časa. Slovenski reprezentančni branilec je svoje predstave v dresu Udineseja dvignil na višjo raven, zaradi tega je precej trdnejša postala tudi obramba slovenske izbrane vrste. Zaključek letošnje klubske sezone je bil za Videmčane sicer stresen; zasedba iz Furlanije si je obstanek med italijansko elito zagotovila šele v finišu prvenstva.

jaka bijol

Bržčas bi bilo marsikaj drugače, če ne bi robustnega Korošca sredi sezone ustavila poškodba, a se v poletnem prestopnem roku kljub temu obeta pravi boj za usluge Jake Bijola. Po poročanju slovitega italijanskega časnika Gazette dello Sport so se za slovenskega branilca resno ogreli pri milanskem velikanu Interju. Osrednjebranilski par v obrambi novookronanih italijanskih prvakov tvorita izkušena Francesco Acerbi in Stefan de Vrij. Milančani naj bi iskali branilca s podobnimi karakteristikami, a hkrati občutno mlajšega. Bijol je pri vrhu seznama želja.

A Inter ni edini, ki si želi Bijola. Po poročanju italijanskih medijev je resni konkurent Interju nihče drug kot Napoli. Slednjega naj bi prevzel sloviti Antonio Conte, ki naj bi visoko na seznam želja uvrstil prav stebra slovenske obrambe. 

Članki iz rubrike