elvis, tom-parker, kralj Svet24.si

Na dražbi prodali ikonične Presleyeve modre ...

laboratorij, mikroskop Svet24.si

Je konec življenja zapisan v krvi?

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

tanja-žagar, radio-aktual Njena.si

Iskrena Tanja Žagar razkrila, da je zbolela za ...

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

nu
nu
24 01.06.2024 10:51:11

Srce parajoča izpoved Jasmina Kurtića o Iličiću: Lahko rečem, da je po vsem Jojo zdaj ...

Jurij Kodrun
Veteran slovenske izbrane vrste Jasmin Kurtić tudi o vrnitvi Josipa Iličića v reprezentanco za Euro 2024.

Zgodba o vrnitvi Josipa Iličića v izbrano vrsto za evropsko prvenstvo, ki se bo čez slaba dva tedna začelo v Nemčiji, je pravzaprav osrednja zgodba z začetka priprav Slovenije. Odmevala je že, ko je Matjaž Kek objavil širši sezam, odmevala pa ni le v Sloveniji, temveč v Italiji, kjer je Jojo pustil neizbrisen pečat, pa tudi po vseh državah nekdanje Jugoslavije. 

O tem, koliko težkih dni je Iličić v zadnjih štirih letih preživel, je veliko povedal tudi njegov veliki prijatelj, nekdanji soigralec in nekdanji reprezentančni cimer Jasmin Kurtić. "Veste kaj, jaz sem bil z Josipom ves čas v stiku. Tudi takrat, ko mu ni bilo lahko. Bil sem z njim v stiku, kolikor se je le dalo. Ker tudi ne moreš biti človeku vsak dan v napoto, tudi on ima svoje težave, družino, otroke. Mogoče mu je v tistem trenutku najbolj ustrezalo, da nima nikogar okrog sebe, zgolj svoj najbližji krog ljudi. Lepo je videti, da je Jojo nazaj! Lepo je videti, da se je sploh vrnil na igrišče, da se sploh lahko še giba, da sploh še lahko igra nogomet. Da lahko uživa v tem. V zadnjih treh, štirih mesecih pri Mariboru se vidi, da je zares užival ob igranju nogometa. Vrača se na raven, na kateri je bil. Zdaj je spet nazaj tudi v reprezentanci, kar lahko vsem nam koristi in kar je lahko vsem nam v veliko čast. Ker Josipa ne poznamo od včeraj, poznamo ga že deset let. Jaz nisem bil z njim v sobi zgolj v reprezentanci, temveč sem bil z njim v sobi že 'ohoho' nazaj. Palermo, Fiorentina, Atalanta … Kar nekaj stvari sva dala čez, skupaj," je v intervjuju za Ekipo SN povedal Kurtić. 

Na vprašanje, ali je zdaj res nazaj tisti stari dobri Josip, pa je Kurtić odgovoril: "Dobro, najboljši odgovor na to, ali je res nazaj tisti pravi Jojo, vam bo dal on sam. Ker on sam najbolje ve, kako se počuti, kako diha na tekmi, v klubu, s soigralci. Sicer nisem uspel spremljati vseh tekem v živo, ampak kolikor sem lahko pospremil, lahko rečem, da je Jojo zdaj povsem drugačna oseba, kot je bil pred šestimi meseci. Ali pa pred letom dni. To lahko vidi tudi slepi. Ne glede na njegove gole, ne glede na njegove asistence, najpomembnejše je, da je Jojo spet na igrišču. In to je najlepše videti. Ker saj veste, kako je. Goli in asistence danes so, jutri jih mogoče ne bo. In potem naslednjo sezono se nihče ne bo več spominjal, kaj je bilo v prejšnji sezoni. To pač tako je v nogometu."

Članki iz rubrike