dlake v grlu Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

dan drzavnosti proslava 2024 pl Reporter.si

To je bil gotovo hud udarec za Milana Kučana ...

luka doncic Ekipa24.si

Dončić in druščina iz Grčije poslali ...

Pokukajte v zakulisje najbolj fatalnega večera (20) Njena.si

Igralec Robert Korošec zmagal prvo kolesarsko ...

slovenija navijača Ekipa24.si

Uf, s kakšnim napevom so slovenski navijači med ...

STA
STA
15 29.05.2024 14:55:19

Barcelona ima novega trenerja, zdaj ni več nobenih dvomov: V klub prihaja človek, ki ...

Profimedia
Nekdanji selektor nemške nogometne reprezentance in münchenskega Bayerna Hansi Flick je danes tudi uradno postal trener katalonskega velikana Barcelone, je sporočil klub. S tem so pri blaugrani potrdili namige, da bo prav Flick zamenjal Xavija Hernandeza, ki je po koncu sezone ostal brez službe. Flick bo trener blaugrane do junija 2026.

"FC Barcelona in Hansi Flick sta dosegla dogovor, da bo postal trener prve ekipe do 30. junija 2026," je v izjavi za javnost sporočila Barcelona.

Novim delodajalcem in navijačem se je 59-letni Flick predstavil s kratkim videom v katalonščini in napovedal lepše čase za Barco. "Prihaja naš čas, Forca Barca," je dejal Flick.

Pri Barceloni upajo, da bo Flick tako uspešen, kot je bil pri Bayernu, kjer je med letoma 2019 in 2021 zbral sedem lovorik. Med drugim je v takratni koronski izvedbi lige prvakov, ki jo je bavarski klub leta 20202 dobil, prav Barcelono v četrtfinalu odpihnil z 8:2.


Poleg te lovorike je Flick z Bayernom osvojil še dva naslova nemškega prvaka, po enkrat nemški pokal in superpokal, evropski superpokal in zmagal na klubskem SP leta 2020.

Z uradnim imenovanjem Flicka so pri Barceloni končali mesece dolgo negotovost in na trenutke že skorajda tragikomično zgodbo o Xaviju. Ta je sprva sam napovedal, da se bo po sezoni poslovil. Potem je sledil preobrat in napoved, da bo katalonski strateg ostal na klopi do leta 2025, a se je vodstvo kluba tik pred koncem sezone, v kateri blaugrana ni osvojila nobene lovorike, spet premislilo in Xavija odpustilo.

"S tem, ko smo pripeljali Flicka za trenerja, smo poskrbeli, da v klub prihaja človek, ki je znan po delavnosti ter načinu s tvegano in atraktivno igro, kar mu je je prineslo vse lovorike, ki jih je v svetu nogometa mogoče osvojiti," so še dodali pri Barci.

Flick je med letoma 2021 in 2023 vodil tudi nemško izbrano vrsto, zamenjal je Joachima Löwa. Na SP 2022 je Nemčija pod njegovim vodstvom izpadla že v predtekmovanju, po seriji neuspehov pa so ga pri nemški nogometni zvezi odpustili septembra lani.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike