stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

rb
rb
1 25.03.2024 16:06:12

Mile Aćimović o stanju v mladi reprezentanci: Ko sem videl, kaj se dogaja, sem pomislil ...

Martin Metelko
Mlada (U-21) slovenska reprezentanca v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Slovaškem, opravlja zares izvrstno delo. Mile Aćimović in njegovi izbranci so na dozdajšnjih petih preizkušnjah štirikrat zmagali, po petkovih 3:0 proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine so se zavihteli na vrh lestvice skupine H. Fantje so v Fazaneriji bržčas odigrali najboljših 60 minut, odkar so skupaj, užitek jih je bilo spremljati.

Slovenska nogometna prihodnost je v dvoboju z Bosno in Hercegovino v Fazaneriji kazala odlično podobo. Že dolgo kakšne naše reprezentančne zasedbe nismo videli tako agresivne in tako dinamične, hkrati pa organizirane ter odgovorne. Na takšen način je kakovost prišla do izraza v zadostni meri, fantje so poskrbeli še za zavidljiv umetniški vtis. Zlasti v prvi uri dvoboja so bili na zares visoki ravni. Če bi Svit Sešlar realiziral najstrožjo kazen za vodstvo s 3:0 že v končnici prvega polčasa, bi se tekmeci spogledovali s katastrofo, tako pa so se v zadnji tretjini dvoboja kljub igralcu manj trudili vrniti v tekmo. To je bilo obdobje, ko so bili Slovenci prisiljeni tudi malce trpeti, a so izbranci Mileta Aćimovića pokazali pravi karakter, zmaga v niti enem trenutku ni bila ogrožena. Večina gledalcev v prekmurskem nogometnem hramu je bila upravičeno navdušena, selektor zadovoljstva prav tako ni želel skrivati.

Pri nas se je le stopnjevalo


"Bil je prijeten nogometni večer," je bila prva misel nekdanjega odličnega vezista. "A je bila preizkušnja tudi nadvse zahtevna. Zlasti s psihološkega vidika. Po dozdajšnjih uspehih so bila pričakovanja visoka in res sem vesel, kako se je ekipa odzvala. Vesel sem tudi zaradi igre in značaja, ki so ga igralci kazali od prvega do zadnjega dne. Iskrene čestitke. Drži, da je prišlo v drugem delu tudi do manjšega padca. Pomanjkanje minutaže v klubih tako ali drugače pride do izraza, ampak z ogromno željo po igranju v reprezentančnem dresu vse to nekako nadoknadijo. Žal mi je, da je zdaj pred nami nekoliko daljši premor, spet se bomo zbrali šele septembra," je nadaljeval Mile Aćimović, ki je že v dneh pred tekmo govoril, da ekipa na treningih deluje zelo dobro. "Ozračje vedno narekujejo rezultati, pri nas se je vse skupaj zgolj stopnjevalo. In ko sem dan ali dva pred tekmo videl, kakšna je podoba igralcev na treningih, sem sam pri sebi pomislil, da se nimamo česa bati. Po drugi strani nogometaše iz Bosne in Hercegovine in njihovo reprezentanco zelo spoštujem. Vedno so imeli in še naprej bodo imeli izjemno individualno kakovost, s katero lahko odločajo dvoboje tudi na visoki ravni. Kljub temu smo z njimi osvojili šest točk, kar je odlično, prav tako kot dejstvo, da smo na vrhu lestvice. Poslej bo vsaka naslednja mini finale."

slovenija U21 mm
Martin Metelko


Čakamo september, čakamo Francijo

Dinamiko smo že omenili in ni odveč, da jo še enkrat. "V prvi uri igre, ko smo imeli dovolj moči, smo delovali zares dobro. Tako kot smo si lahko želeli. To, da nismo realizirali najstrožje kazni, prav tako ni moglo miniti povsem brez posledic, ampak spet bom poudaril, da je potem prišel do izraza pravi karakter. Želja po uspehu je bila neizmerna, za takšen pristop pride nagrada," je prepričan selektor.
Slovenija je na vrhu lestvice pred Francijo, ki ima resda tekmo manj, toda tri točke naskoka razkrivajo odličen dosežek. In ravno najbližji zasledovalci bodo naslednji tekmeci, vendar šele čez dobrih pet mesecev. "Čakamo september, čakamo Francijo. Smo na pravi poti in verjamem, da bi tudi gledalci na evropskem prvenstvu radi videli reprezentanco, ki igra na takšen način, kot igramo mi," je povedal Mile Aćimović in pohvalil tudi spodbudo, ki jo je imela reprezentanca na ravnici. Na tribunah je bila tudi skupina Združenih navijačev Slovenije, ki so ji ob spodbudi sledili ostali gledalci, nadvse pomembno pa je, da se igralci na ravnici dobro počutijo tudi ob igrišču. "Vse, kar se nam dogaja tukaj, je odlično. Od namestitve naprej. Ljudje kažejo spoštovanje do fantov, ki to seveda čutijo in potem lažje igrajo," je pristavil selektor.
Na EP se bo neposredno uvrstilo devet zmagovalcev skupin in tri najboljše drugouvrščene reprezentance, preostalih šest selekcij bo igralo play-off. Žreb bo določil tri pare, zmagovalci (tekma doma in v gosteh) bodo zadnji potniki na veliko tekmovanje.

Članki iz rubrike