stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
1 25.03.2024 10:14:49

Matjaž Kek odločno pred spektaklom s Portugalsko: "Cristiano Ronaldo? V tem poklicu moraš biti nor, če ..."

Martin Metelko
Pred predstavnike medijev je pred tekmo s Portugalsko stopil selektor Matjaž Kek.

Slovensko izbrano vrsto jutri, torej v torek, 26. marca, čaka obračun z zvezdniško reprezentanco Portugalske. Ta v Slovenijo prihaja z nekoliko oslabljeno ekipo, a še vedno z velikimi imeni na čelu s Cristianom Ronaldom. Varovanci Matjaža Keka so danes v dopoldanskih urah opravili še trening pred torkovo tekmo, pred treningom pa je med drugim o pričakovanjih spregovoril tudi selektor. 

"Dejstvo je, da smo želeli pred evropskim prvenstvom v pripravi narediti vse, da izmerimo našo kvaliteto, našo moč in dobro se zavedamo, kako kakovosten nasprotnik nas čaka jutri. Veseli nas veliko zanimanje za tekmo. Z vsem spoštovanjem do zvezdnikov portugalske reprezentance, do njihovega selektorja in zmagovalni seriji moramo mi razmišljati samo o naši pripravi. Veliko tega mi na Malti ni bilo všeč in ob zavedanju kakovosti nasprotnika bomo mi morali izgledati bolje. Glede zanimanja za tekmo: to pomeni, da smo naredili nekaj dobrega. A to je preteklost, moramo razmišljati o sedanjosti. Po mojem mnenju je Portugalska ena od favoritinj evropskega prvenstva," je uvodoma povedal selektor Matjaž Kek, ki ga predvsem zanima, kako se bo Slovenija znala zoperstaviti takšnemu tekmecu. 

Selektor slovenske izbrane vrste ne beži od dejstva, da se v zadnjih tednih in dneh pred tekmo, veliko vrti okrog Cristiana Ronalda, enega od najboljših nogometašev vseh časov. Na vprašanje novinarja Ekipe SN na to, koliko svojim varovancem dovoli ukvarjanja s Cristianom Ronaldom onkraj priprave na tekmo in na nasprotnika, je Matjaž Kek odgovoril: "Da ne bo kdo napačno razumel: oni vejo, kako naj se obnašajo in kaj pričakujemo od njih tudi ko se pripravljamo na najboljše igralce Kazahstana ali Finske. V tem poklicu pa moraš biti nor, če ne spoštuješ imena, kot je Cristiano Ronaldo, ki je nogomet postavil na višjo raven. Zaradi tega rad dajem igralcem svobodo tudi v tem odločanju, v nasprotju pa od njih zahtevam odgovornost."

Članki iz rubrike