stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
1 22.03.2024 08:30:52

Razkrito! Skrivnostna odsotnost Portugalca buri duhove, glejte, kaj se dogaja z zvezdnikom Barce!

Profimedia
Od resnih osebnih težav do preventivne odsotnosti zaradi poškodbe. Ugibanj o tem, zakaj je Joao Cancelo pretekli konec tedna izpustil obračun madridskega Atletica in Barcelone, ni manjkalo. Španci so včeraj razkrili pravi razlog in posredno potrdili, da prihodnji teden v Stožice prihaja tudi zvezdnik katalonskega ponosa.

Po sijajni predstavi, ki jo je uprizoril na povratni tekmi osmine finala lige prvakov, ko se je podpisal tudi pod enega od treh zadetkov v mreži Napolija, je navijače Barcelone pred derbijem z atleti čakalo (neprijetno) presenečenje. Ne le, da je Joaa Cancela v udarni enajsterici nadomestil mladi Hector Fort, ki ga lahko v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo do 19 let v teh dneh spremljamo v Lendavi, temveč Portugalca sploh ni bilo v kadru Xavija Hernandeza. Zdelo se je, da je že tako razredčene vrste Kataloncev dodatno oslabila še ena poškodba; takšne so bile tudi prve informacije španskih medijev, ki so pisali o tem, da je Cancelo na obračunu z Napolijem prejel udarec.


Da bi utegnila biti resnica nekoliko drugačna, je po visoki zmagi nad Atleticom namignil strelec tretjega zadetka Fermin Lopez. »To zmago posvečam Cancelu, ki se je znašel v težki situaciji,« je dejal mladi vezist blaugrane in hitro sprožil nova namigovanja o tem, da je portugalski bočni branilec tekmo izpustil zaradi resnih osebnih težav. Ugibanja je s posebnim sporočilom po dvoboju z Madridčani podžgal tudi Xavi. »Cancelo je čustven človek, človek z zelo velikim srcem. Prizadelo ga je, da nam ni mogel pomagati. To zmago posvečamo njemu in vsem tistih, ki niso bili tukaj z nami,« je dejal strateg modro-rdečih. Po takšnih in drugačnih govoricah je s pojasnilom svoje navijače, pa tudi portugalsko nogometno javnost, pomirila Barcelona.

Cancelo je v preteklih dneh prestal preventivne zdravniške preiskave, razlog za to pa se skriva v bolezni srca, ki so jo odkrili pri njegovem bratu Pedru Cancelu in bi lahko bila dedna. Enaindvajsetletni Pedro je nazadnje igral za drugo ekipo portugalskega Maritima, a v letošnji sezoni – bržčas ravno zaradi zdravstvenih težav – ni odigral niti ene tekme in naj bi celo zapustil klub. Pri branilcu Barcelone medtem niso odkrili nobenih težav s srcem, zato se vrača v tekmovalni pogon. Nanj bo tako računal tudi portugalski selektor Roberto Martinez; Cancelo je del skupine nogometašev, ki se bodo izbrani vrsti pridružili samo za drugo prijateljsko tekmo v tem reprezentančnem ciklu.

Članki iz rubrike