Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.11.2023 09:44:05
Deli članek:

Lionel Messi na tekmi davil in udaril nasprotnika, posnetek argentinskega zvezdnika šokira! (video)

Profimedia

Svetovni prvaki Argentinci so v 5. krogu južnoameriških kvalifikacij za nastop na SP leta 2026 prvič izgubili. V Buenos Airesu je pred 57.200 gledalci z 2:0 slavila zasedba sosednjega Urugvaja. Brazilija pa je zabeležila drugi zaporedni poraz, potem ko je v Barranquilli izgubila proti Kolumbiji z 1:2.

Argentinci ostajajo prvi z 12 točkami, a so kot aktualni svetovni prvaki prvič zelenico zapustili sklonjenih glav. V čvrstem derbiju proti Urugvaju so na La Bomboneri izgubili z 0:2 in zabeležili prvi poraz po 25 kvalifikacijskih tekmah. Za Urugvajce je najprej zadel Ronald Araujo v 40. minuti, kar je bil sploh prvi prejeti zadetek Argentine po finalu SP v Katarju, ko je "hat-trick" dosegel Francoz Kylian Mbappe. 

Lionel Messi je s prostega strela v 56. minuti zadel okvir vrat, po njegovi izgubljeni žogi pa je na drugi strani po protinapadu v 87. minuti zadel Darwin Nunez. Urugvaj je ostal na drugem mestu, a se svojim sosedom, ki jih je premagal prvič po letu 2013, približal na vsega dve točki. 

Argentinec pa se je v središču pozornosti znašel tudi zaradi incidenta že v 20. minuti. Vse skupaj se je začelo z verbalnim obračunom Mathiasa Olivere in Rodriga de Paula, nato pa je med njima zavrela kri. Vmešal se je tudi Messi, ki je Olivero udaril s komolcem, nato pa ga je zagrabil tudi za vrat. Na začudenje mnogih Argenitnec za to ni prejel niti rumenega kartona.