Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
16.11.2023 20:44:19
Deli članek:

Madžari v sodniškem dodatku do EP

Profimedia

Madžarska je naslednja reprezentanca, ki si je že zagotovila nastop na evropskem prvenstvu leta 2024 v Nemčiji. Potrebno točko, ki ji je še manjkala za izpolnitev cilja, je osvojila na gostovanju v Bolgariji, kjer je izenačila na 2:2 v sodnikovem dodatku, v njegovi sedmi minuti so si Bolgari zabili avtogol, nesrečnik je bil Aleks Petkov.

Madžarska ima zdaj v skupini G dve točki več od Srbije in nedosegljivih sedem od Črne gore. Bolgarija na zadnjem mestu še naprej ostaja brez zmage.
V preostalih zgodnjih četrtkovih tekmah posebej pomembnih odločitev ni bilo. V skupini A je Španija s 3:1 premagala Ciper. Škotska je le remizirala na gostovanju v Gruziji, tudi ona je v sodnikovem podaljšku izenačila na 2:2 in s tem izničila prednost domačih, za katere je oba gola prispeval zvezdnik Napolija Hviča Kvarachelia. Končni izid je v tretji minuti dodatnega dela postavil rezervist Lawrence Shankland, ki je v igro vstopil sedem minut prej. Prvi gol za prvo izenačenje na tekmi je dosegel Scott McTominay.
Avstrija je z zmago 2:0 v Estoniji v skupini F le potrdila uvrstitev na prvenstvo, nov spodrsljaj pa si je privoščila Švedska, ki je z 0:3 izgubila na gostovanju v Azerbajdžanu.