Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.11.2023 13:58:47
Deli članek:

Če dam gol Sloveniji, bi me v Kopru verjetno ... Kazahstanec pred tekmo v Stožicah osupnil vse!

Profimedia

Slovenija bo v petek na Danskem lovila uvrstitev na evropsko prvenstvo 2024, v primeru, da ne zmaga, pa jo popravni izpit čaka v ponedeljek v Stožicah proti Kazahstanu.

Kazahstan se spogleduje z veliko senzacijo. Če bo na predzadnji tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo premagal San Marino, kar ne bi smelo biti vprašljivo, se bo na zadnji tekmi v kvalifikacijah pomeril s Slovenijo. Če varovanci Matjaža Keka v petek ne bodo premagali Dancev, bodo na zadnji tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo potrebovali vsaj remi s Kazahstanom, slednjega pa na prvenstvo pelje samo zmaga.

V dresu reprezentance ima nepogrešljivo vlogo tudi znanec s slovenskih zelenic, in sicer član Kopra Ramazan Orazov. Slednji se je v Slovenijo preselil letos poleti iz vrst domačega Tobola, kot je povedal za domače medije, pa je bil preskok iz kazahstanske lige v slovensko velikanski. "Težko se je bilo prilagoditi, v Sloveniji je tempo višji. Zadovoljen sem z ekipnim uspehom, smo na drugem mestu," je o igranju v Sloveniji dejal Orazov.

Kaj pa prihajajoča tekma s Slovenijo? Kakšna simbolika bi to bila, če bi svoj prvi reprezentančni zadetek dosegel ravno na tekmi s Slovenijo. "Da, res je. Ampak verjetno bi me takoj odstranili iz ekipe," je malce v šali dejal vezist Kopra.