© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.11.2023 12:35:57
Deli članek:

So se Mariborčani že predali v boju za naslov prvaka? Ta odziv iz slačilnice pove vse!

Drago Wernig - TAKA

Nogometaši Maribora so minuli konec tedna doživeli še enega v nizu bolečih udarcev v boju za naslov prvaka. Ko so že pomislili, da se bodo enakovredno vključili nazaj v bitko za prestol, jih je na domačem igrišču z 1:0 premagalo vodilno Celje. Da bi bil udarec še hujši, na celjski klopi sedi iz Ljudskega vrta pregnani Damir Krznar.

Šestnajstkratni slovenski državni prvaki so na reprezentančni premor odšli nejevoljni. Upali so, da bodo čas, namenjen tekmam izbranih vrst, izkoristili za to, da dodatno napolnijo baterije in krenejo odločno v zadnje tedne jesenskega dela državnega prvenstva z željo, da zaostanek za Celjani popolnoma izničijo. V primeru, da bi dobili nedeljski veliki štajerski derbi proti grofom, bi se jim približali na vsega šest točk zaostanka, kar bi bilo povsem sprejemljivo, glede na to, da so nedolgo tega zaostajali že za 12 točk. A ni se jim izšlo po željah. Soliden prvi in precej slabši drugi polčas sta rezultirala v minimalnem porazu z 0:1, kar je namesto zmanjšanja na šest točk zaostanka za vodilno ekipo lige prineslo vnovično povišanje zaostanka na zelo visokih 12 točk. »Razočarani smo, seveda. Izgubili smo, želeli pa smo si, jasno, zmage, tako kot na vsaki drugi tekmi. Dobro smo začeli, na koncu je en gol odločil. Mi smo imeli svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Na takšnih tekmah je to odločilnega pomena. Oni so zabili, mi ne, in to je to,« je obračun s Celjani pokomentiral Arnel Jakupović.

»Prišel je nov trener, potrebuje čas, da spozna nas, igralce. Prav tako mi potrebujemo nekaj časa, da spoznamo njegovo taktiko, sistem igranja. Seveda bodo ves čas prisotni valovi, ampak mislim, da smo na dobri poti. Tokrat nam na žalost ni uspelo, vendar verjamem v nas, v naše delo, trenerja. Res je vse skupaj dobro. Dobro delamo, tokrat nam ni uspelo, upam, da bo v prihodnje vse skupaj rezultatsko veliko bolje,« pravi Jakupović, ki se ne želi predati v boju za naslov slovenskega državnega prvaka. »Ni še konec! V nobenem smislu! Seveda smo imeli v glavah, da se bomo z zmago približali vodilnim ekipam. Ni nam uspelo. Ne preostane nam nič drugega, kot da delamo in da gledamo od tekme do tekme. Močno moramo trenirati in ne smemo preveč razmišljati o vrhu lestvice. Dati moramo svoj maksimum in se na vsaki tekmi potruditi,« je odločno zatrdil. In za konec na vprašanje, ali ima Maribor dovolj kakovosti, da lahko do konca sezone nadoknadi velikih 12 točk zaostanka za vodilnim Celjem, v podobno odločnem tonu dodal: »Mislim, da jo ima.«