Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

rok snežič Necenzurirano

Računsko sodišče razkrilo, kdo je največji ...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Sabina Njena.si

Igralec in fotograf, ki je osvojil srce Sabine ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
0 07.11.2023 14:10:18

Zakaj je Kek prvič vpoklical Nina Žuglja? Selektor je s temi besedami pojasnil svojo zanimivo odločitev!

Martin Metelko
Matjaž Kek je poskrbel za minimalne spremembe na seznamu vpoklicanih nogometašev.

Slovenska izbrana vrsta se bo naslednji teden zbrala pred dvema najpomembnejšima tekmama ne le tega kvalifikacijskega cikla temveč zadnjih nekaj let. Na gostovanju pri Danski in na domači tekmi s Kazahstanom (17. in 20 novembra) si lahko zagotovi igranje na evropskem prvenstvu, ki bo naslednje leto v Nemčiji. 

Da Matjaž Kek ne bo posegal po velikih spremembah v kadru, je bilo jasno že pred predstavitvijo seznama vpoklicanih nogometašev. Slovenski selektor ne želi spreminjati formule, ki se je v letošnjih kvalifikacijah izkazala za zmagovito. In tako ne posega spremembah, če to ni res potrebno ali v to ni prisiljen zaradi poškodb. 

Je pa marsikoga presenetil s tem, ko se je na seznamu znašel Nino Žugelj, za katerega je to prvi vpoklic v izbrano vrsto. "V zadnjem obdobju je bil Nino Žugelj že prisoten v določenih načrtih. Gre za nogometaša, ki bi zaradi težav s poškodbami lahko zapolnil več problematičnih položajev. Tudi sam je imel nekaj težav, a se je vrnil in odigral nekaj zelo dobrih tekem. Poleg tega igra na način, ki bi nam lahko ustrezal. Vpoklic si je prislužil s svojimi igrami v težki ligi in v ekipi, ki igra dober, zanimiv nogomet. Po karakterju so blizu mojemu razmišljanju," je svojo odločitev pojasnil. 

Članki iz rubrike