najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 07.11.2023 12:05:16

Slovenski selektor pred tekmama desetletja odločno 'udaril po mizi': "Tega ne bom dovolil!"

Luka Vovk
Matjaž Kek je na novinarski konferenci prestavil seznam vabljenih nogometašev pred tekmama z Dansko in Kazahstanom.

V Sloveniji že dolgo časa ni vladala takšna nogometna evforija, kot jo lahko zaznavamo v zadnjih tednih. Kako tudi ne: slovensko izbrano vrsto le še dve tekmi ločita od uvrstitve na evropsko prvenstvo, ki bo naslednje leto v Nemčiji. Slovenska izbrana vrsta je z odličnimi predstavami in borbenostjo spet pridobila simpatije navijačev, ti pa so jih nagradili tako, da so praktično takoj po tekmi s Finsko razprodali stadion za zadnjo tekmo kvalifikacij s Kazahstanom, ki bo morda odločila in tista, po kateri se bodo Kekovi fantje veselili velikega uspeha te generacije. 

"Smo v položaju, v katerem smo si želeli biti, tu smo zasluženo, ampak črta se povleče na koncu. Vse misli so usmerjene v kakovostno pripravo, potem bo na vrsti prva tekma, nato se bomo pogovarjali o drugi. Nekaj več težav pa je s poškodbami, zaradi tega bo prišlo še do nekaj sprememb na seznamu," je na novinarski konferenci pojasnil Kek in dodal, da imajo težave Žan Celar, pa tudi Erik Janža, Petar Stojanović in Timi Max Elšnik, zaradi poškodbe pa spet ni zraven Davida Brekala.

"Ne moreš vedno biti z vsemi, ampak zaupam tistim, ki bodo igrali. Ustvarila se je skupina kakovostnih, karakterno močnih igralcev, ki so sposobni odigrati dobri tekmi. Pričakovanja so velika, ampak moraš ostati normalen, skromen, samozavesten, odločen in z motivacijo, ki ti ga da ta položaj. Druge filozofije ni," je še povedal selektor.

Kek je odgovoril tudi na vprašanje, ali je pred tekmama z Dansko in Kazahstanom kaj vraževerja, da ne bi česa načrtovali prehitro: "Dejstvo je, da se črta vleče na koncu. Mi imamo že danes devetnajst točk, kar bi po nekih izračunih že skoraj zadoščalo, ampak tako se je pač razpletlo v skupini. Nič nam ni bilo podarjeno. Vsakršno prehitevanje, razmišljanje in pa kalkuliranje vsaj kar zadeva ljudi okrog mene in igralcev: tega pa ne bom dovolil! Nismo v situaciji, da bi lahko kogarkoli podcenjevali, razmišljali o ničemer drugem kot o kvaliteti igre in prezentaciji naše igre in želje."

Članki iz rubrike