elvis, tom-parker, kralj Svet24.si

Na dražbi prodali ikonične Presleyeve modre ...

Tit, bolezen DMD, Duchennova mišična distrofija Svet24.si

Otroci trpijo, o njihovi usodi pa odloča ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

nu
nu
3 12.09.2023 10:04:49

Mariborčani so v črnem nizu pred večnim derbijem, iz slačilnice pa pred tekmo z Olimpijo sporočajo, da ...

Drago Wernig - TAKA
Nogometaši Maribora na zadnjih štirih tekmah niso okusili slasti zmage.

Po tem, ko je slovenska izbrana vrsta z odliko opravila svoji septembrski nalogi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, se je v središču pozornosti spet znašel klubski nogomet. Nogometni navdušenci že odštevajo dneve do prvega večnega derbija v letošnji sezoni, Olimpija in Maribor se bosta v Stožicah pomerila v soboto ob 20.15.

Vijoličasti so v slabem nizu, saj, če upoštevamo vsa tekmovanja, niso zmagali že na štirih zaporednih tekmah. Poraz s Fenerbahčejem, remija z Rogaško in Domžalami ter poraz s Celjem je niz Mariborčanov na zadnjih štirih tekmah pred večnim derbijem v Ljubljano. Dejstvo je, da je popotnica za Damirja Krznarja in varovance vse prej kot ugodna, za nameček pa so v okrnjeni zasedbi klonili tudi na pripravljalni tekmi z Bravom.

"Čeprav smo izgubili, je tekma v Celju pomenila priložnost, ki bi jo lahko boljše izkoristili. Prej smo končali z evropskimi nastopi, morali bi izkoristiti spoznanje, da je bila vendarle pri Celjanih prisotna tudi določena mera utrujenosti. Lahko smo predvsem jezni nase, najprej zaradi zgodaj prejetega zadetka, ki je usmeril dogajanje v neželeno smer, saj smo morali do konca tekme loviti zaostanek. V drugem polčasu smo pritisnili, toda tekmeci so bili dobro postavljeni in so uspeli onemogočiti naše poskuse. Ob koncu pa so znali kaznovati, ko so imeli več prostora za protinapade," je o zadnjem obdobju povedal Andraž Žinič in se dotaknil tudi slabšemu nizu v državnem prvenstvu: "Smo v slabem nizu, s tremi zaporednimi prvenstvenimi tekmami brez zmage. Verjamem, da nam bo ta premor koristil. Opravili smo intenzivno fazo za obnovo moči, dobrodošlo bi bilo, če bi se vrnil kdo izmed poškodovanih. Vemo, kaj želi strokovni štab, zavedamo se, kakšna je naša naloga. Delati moramo po naših principih in storiti vse, da bomo v nadaljevanju prvenstva čim boljši."

Značke: maribor, večni-derbi

Članki iz rubrike