gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 14.03.2023 12:00:08

Tukaj je! Kek razkril težko pričakovan seznam, uh, kakšen napad bo imela Slovenija!

ALESFEVZER.COM
Matjaž Kek je razkril seznam reprezentantov, na katere bo računal na začetku kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju objavil seznam igralcev, na katere bo računal na prvih dveh tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. Na njem sta tudi novinca Vanja Drkušić, branilec Sočija, in Žan Vipotnik, napadalec Maribora.

Slovenijo, 62. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, najprej 23. marca čaka gostovanje v Kazahstanu (115.), nato pa 26. marca domači obračun s San Marinom (211.). Slovenci se s Kazahstanom še niso merili, s San Marinom pa petkrat in petkrat zmagali.

V skupini H so sicer še Danska, Finska in Severna Irska. Kvalifikacije bodo potekale med marcem in novembrom 2023. Deset zmagovalcev skupin in deset drugouvrščenih se bo neposredno uvrstilo na EP, zadnja tri mesta pa bodo zapolnile ekipe po dodatnih kvalifikacijah lige narodov marca 2024.

Slovenija je doslej na EP nastopila enkrat, in sicer leta 2000 v Belgiji in na Nizozemskem. Na zadnjem EP je zmagala Italija.

Seznam za Kazahstan in San Marino:
- vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Apoel), Matevž Vidovšek (Olimpija);
- branilci: Petar Stojanović (Empoli), Jaka Bijol (Udinese), Jure Balkovec (Alanyaspor), Miha Blažič (Angers), Jon Gorenc Stanković (Sturm), Žan Karničnik (Celje), David Brekalo (Viking), Vanja Drkušić (Soči);
- vezisti: Jasmin Kurtić (Paok), Benjamin Verbič (Panathinaikos), Miha Zajc (Fenerbahce), Domen Črnigoj (Salernitana), Sandi Lovrić (Udinese), Adam Gnezda Čerin (Panathinaikos), Tomi Horvat (Sturm), Timi Max Elšnik (Olimpija);
- napadalci: Andraž Šporar (Panathinaikos), Luka Zahović (Pogon Szczecin), Benjamin Šeško (Salzburg), Žan Celar (Lugano), Andres Vombergar (San Lorenzo), Žan Vipotnik (Maribor).

seznam

Članki iz rubrike