reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 02.12.2022 12:07:21

Nemčija v šoku! Kot bi gledal grozljivko, odzivi po izpadu Nemcev s SP kar dežujejo!

Profimedia
Osem let po četrtem osvojenem naslovu svetovnega prvaka v nogometu je Nemčija v šoku, saj je "elf" na SP v Katarju še drugič v nizu izpadel že v kvalifikacijah, čeprav je sinoči premagal Kostariko s 4:2. A je na drugi tekmi skupine Japonska pripravila še drugo senzacijo in po Nemčiji z 2:1 premagala tudi Španijo ter osvojila prvo mesto v skupini E.

"Nogomet je enostavna stvar, 22 mož 90 minut preganja žogo in na koncu vedno zmaga Nemčija. Seveda, če se prebije iz skupinskega dela," je nekakšno nepisano pravilo glede na razplet zadnjih dveh SP na Twitterju dopolnila angleška nogometna legenda Gary Lineker.

Po imenih letošnja zasedba Nemčije ni bila tako zvezdniška kot mnoge v preteklosti, a iz sicer kakovostnega nabora selektor Hansi Flick ni uspel sestaviti ogrodje ekipe, ki bi se lahko borila za prvaka. Flick ima sicer pogodbo do konca evropskega prvenstva leta 2024, vendar je veliko vprašanje, če bo temu v resnici tako, bolj verjeten bo hiter konec sodelovanja z nemško zvezo. Sam je sicer dejal, da nima načrta, da bi predčasno končal svoje delo, "vendar to ni odvisno od mene".

S sedmimi igralci Bayerna iz Münchna v začetni postavi je začel odločilno tekmo tega SP s Kostariko, a mu tudi taka prisotnost igralcev najboljše nemške ekipe v zgodovini in tudi vodilne v domači ligi ta čas ni pomagala. "To je absolutna katastrofa," je razplet strnil napadalec Thomas Müller, Kai Havertz pa ga je videl "kot bi gledal grozljivko".

Triintridesetletni Müller je v prvi izjavi za televizijo ARD po sinočnji tekmi čustveno dejal, da je njegovo četrto SP tudi zadnje in da se po 121 reprezentančnih tekmah, na katerih je dosegel 44 golov, poslavlja od nemškega dresa.

Nato je v izjavi, ki jo je prenesla nemška diskovna agencija dpa, strnil prvenstvo z besedami: "Odločilen je bil naš prvi poraz proti Japonski. Preostali tekmi s Španijo in Kostariko smo dobro opravili. Neverjetno grenak priokus je, da smo na zadnji tekmi svoje delo opravili, zgolj naš izid bi bil dovolj za napredovanje, a je nepričakovano klonila Španija. To je res občutek popolne nemoči."



Nihče v nemškem taboru sicer ni omenil namigovanj, ki so se pojavila na družbenih omrežjih, da naj bi Španija izgubila proti Japonski, da bi se izognila tekmi s Hrvaško in pozneje z možnimi tekmeci Brazilci. Tudi Kai Havertz, ki je v igro vstopil s klopi in Kostariki zabil dva gola, je kot vzrok za tako negativno prvenstvo Nemčije v Katarju označil prvo tekmo in poraz z Japonsko.

"Med tekmo s Kostariko smo izvedeli, da je Japonska povedla. Potem je bil na ekranu objavljena še trenutna lestvica. A smo še vedno upali, da bo Španija izenačila. Ko temu ni bilo tako, nas je dobesedno odrezalo ... A moramo biti pošteni, v zadnjih štirih letih v ekipi ni bilo tako, kot smo pričakovali," je dejal Havertz.

Kapetan Manuel Neuer je za razliko od Müllerja nemškim medijem po tekmi dejal, da sam namerava še nastopati za reprezentanco, v kateri je zdaj rekorder na večni lestvici vratarjev z 19 nastopi na SP. Potem pa dodal, da se je vseeno težko soočiti z razpletom tega SP in drugim zaporednim prvenstvom, na katerem se ekipa ni uvrstila v izločilne boje.

Povsem drugačno razpoloženje je bilo na Japonskem in v njeni reprezentanci. "Pokazali smo, da imamo 'jajca', da imamo velik karakter ter da lahko premagamo kogar koli. Nihče, prav nihče ni pričakoval, da bomo v tej skupini pristali na koncu na prvem mestu," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal Yuto Nagatomo.

Modri samuraji se bodo po zmagah proti Nemčiji in Španiji s osmini finala pomerili s Hrvaško. "Verjamemo v zmago, kot smo tudi že doslej na SP. Svetu smo že pokazali, kaj je prava Japonska," je dodal Nagatomo.

Značke: nogomet, sp, katar, nemčija

Članki iz rubrike