Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 01.12.2022 22:19:10

Nemci drugič zapored zapuščajo SP po skupinskem delu

Reuters
Velesila se poslavlja od Katarja. Nemška izbrana vrsta je v 3. krogu svetovnega prvenstva v Katarju v skupini E v Al Koru premagala Kostariko s 4:2 (1:0), vendar ostala brez izločilnih bojev.

Tekma med Kostariko in Nemčijo, ki je šla v zgodovino kot prva v zgodovini moških svetovnih prvenstev, na kateri so glavne sodniške naloge opravljale ženske na čelu s Francozinjo Stephanie Frappart, je bila statistično povsem v domeni Nemcev. Ti so dosegli štiri gole, od tega dva Kai Havertz, trikrat zadeli vratnico, na koncu pa se po roko na srce preveč neprepričljivi igri drugič zapovrstjo na svetovnih prvenstvih poslovili po skupinskem delu. Na drugi tekmi skupine je Japonska na zadnjem obračunu predtekmovanja ugnala Španijo z 2:1 in osvojila prvo mesto v skupini. Japonce v osmini finala v ponedeljek čakajo Hrvati, Špance pa v torek Maročani.

Nemci so silovito začeli obračun, v deseti minuti pa tudi povedli, Kostaričani pa niso ogrožali Manuela Neuerja, ki je postal vratar z največ tekmami na munidalih (19). Promet je bil povsem enosmeren (11-1 v strelih v prvem polčasu), si je pa v 42. minuti nemška obramba na čelu z Antoniom Rüdigerjem privoščila veliko napako v obrambi, a je po zaslugi izvrstne reakcije Neuerja ni izkoristil Keysher Fuller.

Čeprav so vodili, pa so se Nemci znašli v kočljivem položaju, saj so na drugi tekmi Japonci najprej izenačili izid proti Španiji, nato pa še povedli. Če bi tako ostalo, bi morali Kostariko premagati z ogromno razliko v zadetkih, slednja je za nameček pokazala boljšo igro kot v prvem delu in v 58. minuti izid poravnala.

Kostariški nogometaši so s četrtim strelom v okvir vrat na tem SP zadeli za 1:1, potem ko je odbito žogo v mrežo pospravil Yeltsin Tejeda. V 61., 62. in 67. minuti so Nemci trikrat zadeli vratnico, dvakrat Jamal Musiala, enkrat Rüdiger, kazen pa je sledila v 70. minuti, ko je Celso Borges zadel iz bližine za kostariško vodstvo z 2:1 in poskrbel za to, da je bila takrat Kostarika v osmini finala.

Toda Havertz je v 73. minuti to preprečil z golom, ki ga je dosegel z desetih metrov ter med 16 spet poslal Špance. Keylor Navas je kmalu zatem dobil dvoboj ena na ena s Füllkrugom, Havertz v 85. in Füllkrug v 89. minuti sta nato poskrbela za zmago Nemcev, ki pa zanje ni pomenila ničesar več.

Kostarika – Nemčija 2:4 (0:1)

Stadion Al Bajt, gledalcev 67.054, sodnice: Frappart (Francija), Back (Brazilija) in Medina (Mehika).
Strelci: 0:1 Gnabry (10.), 1:1 Tejeda (58.), 2:1 Borges (70.), 2:2 Havertz (73.), 2:3 Havertz (85.), 2:4 Füllkrug (90.).
Kostarika: Navas, Fuller (od 74. Bennette), Duarte, Vargas, Oviedo (od 93. Contreras), Waston, Borges, Tejeda (od 93. Wilson), Aguilera (od 46. Salas), Campbell, Venegas (od 74. Matarrita).
Nemčija: Neuer, Kimmich, Süle (od 93. Ginter), Rüdiger, Raum (od 67. Götze), Gündogan (od 55. Füllkrug), Goretzka (od 46. Klostermann), Sane, Müller (od 67. Havertz), Gnabry, Musiala.
Rumeni karton: Duarte.
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike