pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 29.11.2022 18:42:57

Prva tesna odločitev osrečila Senegal! Katar gre v zgodovino kot najskromnejši gostitelj!

Profimedia

Nogometaši Senegala so v svoji uvodni tekmi na SP izgubili proti Nizozemski z 0:2, v 2. krogu pa so bili s 3:1 boljši od Katarja. Medtem je Ekvador gostitelje premagal v prvi tekmi z 2:0, neodločeno 1:1 pa so igrali z Nizozemsko. Senegalci so tako za napredovanje potrebovali zmago, medtem ko bi Ekvadorcem zadoščal že remi.

Afričani so v dvoboj krenili bolj napadalno kot južnoameričani. Že v tretji minuti so nevarno zapretili, ko je sprožil Idrissa Gueye, a je po njegovem strelu žoga za las zletela mimo vrat Hernana Galindeza. Štiri minute kasneje se je pred Galindezom znašel še Boulaye Dia, ki pa je zaključil preslabo.

Pritisk Senegala se je obrestoval ob koncu prvega dela. Piero Hincapie je v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Sarra, ki je nato sam prevzel odgovornost in s strelom z enajstih metrov Senegal popeljal v vodstvo.

Po odmoru so odločneje zaigrali tudi Ekvadorci. V 49. minuti so varovanci Gustava Alfara prvič sprožili v okvir vrat, a je strel Joseja Cifuentesa z lahkoto obranil Edouard Mendy.



V nadaljevanju Senegalci niso bili več toliko nevarni, to pa so izkoristili Južnoameričani. Po podaji iz kota v 67. minuti je najvišje skočil Felix Torres in žogo preusmeril na nogo Moisesa Caiceda, ki je izid poravnal na 1:1.

Veselje Ekvadorcev pa ni trajalo dolgo, saj je kot kaže prejeti gol znova prebudil četo Aliouja Cisseja. Le tri minute zatem so Senegalci izvajali prosti strel, po katerem je v svojem kazenskem prostoru slabo izbijal kapetan Enner Valencia, najbolje pa se je znašel senegalski kapetan Kalidou Koulibaly in zadel za novo vodstvo Afričanov.

Dobrih deset minut pred koncem rednega dela je z desetih metrov streljal Plata, a preveč po sredini vrat, da bi ukanil Mendyja. Nato je močno z razdalje na drugi strani poskušal še Boulaye Dia, ki pa je meril nenatančno. Do konca dvoboja so napadali Ekvadorci, a do novega izenačujočega zadetka niso prišli.

Na drugi tekmi skupine so Nizozemci potrdili prvo mesto. Katar je končal tekmovanje s tretjim porazom in gol razliko 1:7. S tem se je v zgodovino zapisal kot najslabši gostitelj svetovnih prvenstev in šele drugi po Južnoafriški republiki leta 2010, ki se ni prebil iz skupinskega dela.

Značke: nogomet, sp, ekvador, senegal

Članki iz rubrike