volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 29.11.2022 13:47:40

Hrvati v hudih težavah?! Grobe žalitve bi jih lahko drago stale: Fifa sprožila preiskavo!

Profimedia
Hrvaški navijači so poskrbeli za incident, ki odmeva povsod.

Obračun Hrvaške in Kanade na svetovnem prvenstvu se je končal s pomembno zmago naših južnih sosedov, ki so severnoameriško reprezentanco po uvodnem šoku (že v 2. minuti je Kanadčane v vodstvo popeljal Alphonso Davies) prepričljivo ugnali in si pred zadnjim krogom skupinskega dela priigrali pomembne tri točke. Še vedno bo marsikaj odvisno od obračuna z Belgijo, ki bo na sporedu v četrtek ob 16. uri, v vmesnem času pa se bodo morali Hrvati očitno ukvarjati tudi s stvarmi, ki z nogometom nimajo prav veliko skupnega.


Po tekmi s Kanado so v javnosti odmevala žaljiva sporočila, ki so jih proti vratarju Milanu Borjanu uperili hrvaški navijači. Največ pozornosti je požel transparent, s katerim so Hrvati spomnili na kontekst domovinske vojne; Borjan je vojni begunec, ki je leta 1995 (pri svojih sedmih letih) bežal iz Knina. Na spornem transparentu je bila upodobljena znana traktorska znamka (v traktorjih so domačini bežali iz vojnega območja) z njenim sloganom "Nothing runs like Deere". Hrvaški navijači so slogan nekoliko priredili in dodali ime kanadskega vratarja.

Sporočilo "Nihče ne teče (beži) kot Borjan" zagotovo predstavlja enega glavnih razlogov, da so se odgovorni na Fifi odločili sprožiti preiskavo. Že v prihodnjih dneh bi lahko bilo jasno, kakšna kazen grozi aktualnim svetovnim podprvakom.

Članki iz rubrike