900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

dm
dm
7 29.11.2022 13:47:52

Gorica ima na mizi ponudbo: Do konca sezone pol milijona, nato od 1,5 do 1,7 milijona ...

Aleš Cipot
Ni skrivnost, da finančna slika v Gorici ni rožnata. Pravzaprav je v najboljšem primeru temno siva, najverjetneje pa bolj črna, kot karkoli drugega. Vrtnice nujno iščejo partnerja iz tujine oziroma vlagatelja, ki bi zagotovil višji, slovenski prvi ligi precej bolj primeren proračun, toda čeprav imajo v Novi Gorici na mizi zelo konkretno ponudbo, čaka.

Nedolgo nazaj je v pogovoru za Sportklub prvi mož Gorice Uroš Blažica, ki je na tem mestu nasledil Harija Arčona, poudaril, da v Novi Gorici iščejo vlagatelje, ki bi bili pripravljeni vložiti denar v finančno zelo izčrpanega slovenskega prvoligaša, ki se bo, kot vse kaže, tudi v letošnji sezoni na vse kriplje boril, da se mu ne ponovi scenarij iz preteklosti, ko je dvakrat zapored po vrnitvi med slovensko elito takoj naslednjo sezono znova zdrsnil nazaj med drugoligaše. »Iščemo ljudi, ki bi bili pripravljeni prevzeti prvo ekipo in vložiti denar v klub. Toliko, da bo zagotovljeno finančno stabilno delovanje kluba za naslednja tri leta. Do zdaj smo prejeli sedem ponudb. Vse so iz tujine. Z ustreznim partnerjem želimo poskrbeti za nadaljnji razvoj prve ekipe in nogometne šole. Temu posvečamo pozornost. V zadnjem času smo se ukvarjali predvsem z licenciranjem in nekaterimi najbolj kritičnimi zadevami, ki so povezane z delovanjem. Zdaj si prizadevamo urediti finančno stanje. Želimo si, da bi stvari uredili do konca leta. Če bomo ostali v ligi, želimo proračun povečati na 1,5 do dva milijona evrov,« je dejal Uroš Blažica.

V preteklih dneh se je že pojavila govorica, da naj bi bili najresnejši kandidati za prevzem Gorice bolgarska skupina, ki ima v lasti bolgarskega prvoligaša Lokomotiv iz Plovdiva in francoskega drugoligaša Niort, podpisano pa ima sodelovanje tudi s trenutno španskim drugoligašem Levantejem, ki je bil v zadnjih letih redni član španske la lige. Blažica je sicer potrdil zanimanje Bolgarov, vendar zavrnil trditve, da bi bil posel tik pred sklenitvijo. »Ni res, da so stvari tik pred koncem, je pa res, da je angleško podjetje z bolgarskimi lastniki izkazalo zanimanje. Toda do realizacije je še daleč. Nismo naredili še niti prvega koraka. Zbiramo ponudbe, do konca leta se želimo odločiti, kako in kaj,« je dejal prvi mož Gorice.


Na mizi je konkretna ponudba, a Bolgari izgubljajo potrpljenje
Prvi korak so sicer po naših zanesljivih informacijah Bolgari naredili že pred tedni. In sicer so na naslov vrtnic poslali zelo konkretno ponudbo, podkrepljeno z bančnimi garancijami. V njej so ponudili, da bi oni prevzeli vodenje prve ekipe Gorice, da bi do konca sezone vložili okrog pol milijona svojega denarja, s ciljem, da Gorico pripeljejo do obstanka v ligi. Nato bi v naslednjih dveh sezonah zagotovili proračun v višini 1,5 do 1,7 milijona evrov, prav tako pa naj bi bila ena glavnih strateških točk delovanja bolgarskih investitorjev, da bi poskušali ponuditi priložnost čim več mladim slovenskim nogometašem. Da bi se torej Gorica vrnila k modelu, ki ga je v preteklosti že tako uspešno zasledovala in navsezadnje z njim osvojila štiri naslove slovenskega državnega prvaka in tri naslove pokalnega zmagovalca. Na čelu bolgarske skupine je Adam Sotkov, medtem ko nogometni del vodi nekdanji delivec pravice Tasko Taskov. Kot potencialni novi športni direktor Gorice se omenja predvsem nekoč odlični bolgarski napadalec Valerij Božinov, ki je v svoji karieri med drugim igral tudi za Manchester City in Juventus. Ni sicer še jasno, ali bi Božinova ta funkcija zares zanimala ali njegove ambicije sežejo dlje, a dejstvo je, da je 36-letnik vsekakor del te bolgarske skupine in bo bolj ali manj vpet v dogajanje v Novi Gorici, če seveda pride do prevzema.

Bolgari torej ponujajo točno to, o čemer je govoril prvi mož Uroš Blažica. Precejšnje zvišanje proračuna, s katerim bi Gorica končno spet postala stabilen prvoligaš. A ker vsaj za zdaj še niso dobili odgovora od vrtnic, počasi izgubljajo potrpljenje. Prišlo nam je na uho, da ima njihova ponudba tudi rok trajanja. In da bodo Bolgari počakali zgolj do konca tedna, nato se bodo, če iz Nove Gorice ne bo nikakršnega odgovora, obrnili k alternativi, ki so jo prav tako bojda našli v Sloveniji …

Značke: gorica, bolgari

Članki iz rubrike