Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 26.11.2022 14:47:37

Avstralci z zmago nad Tunizijo ohranili upe na napredovanje

Profimedia
Avstralska nogometna reprezentanca je v Al Vakri v 2. krogu svetovnega prvenstva v Katarju premagala Tunizijo z 1:0 (1:0). V skupini D bo danes ob 17.00 v Dohi še tekma Francije in Danske.

Tunizija - Avstralija 0:1 (0:1)
* Stadion Al Janoub, gledalcev 41.823, sodniki: Siebert, Foltyn in Seidel (vsi Nemčija).
* Strelec: 0:1 Duke (23.).
* Tunizija: Dahmen, Meriah, Bronn (od 73. Kechrida), Talbi, Dräger (od 46. Sassi), Skhiri, Laidouni (od 67. Khazri), Abdy, Sliti, Msakni, Jebali (od 73. Khenissi).
* Avstralija: Ryan, Karačić (od 75. Degenek), Souttar, Rowles, Behich, Mooy, Irvine, Leckie (od 85. Baccus), McGree (od 64. Maclaren), Goodwin (od 85. Mabil), Duke (od 64. Hrustić).
* Rumeni kartoni: Laidouni, Abdi, Sassi.
* Rdeči karton: /.


Prvi polčas ni ponudil veliko akcije, so pa Avstralci povedli v 23. minuti z golom Micthella Duka. Tunizijci so prek kapetana Youssefa Msaknija ob koncu polčasa zapravili najlepšo priložnost dotlej. Slednji so predvsem ob koncu tekme pritisnili proti kazenskemu prostoru Avstralije, toda obramba slednje je svoje delo opravila dovolj dobro za ohranitev minimalne prednosti.

Avstralci so zdaj pri treh točkah in bodo čez štiri dni igrali proti Danski, Tunizija pa ostaja pri eni točki in jo v zadnjem krogu čakajo branilci naslova Francozi.

Po ne posebej razburljivem boju v uvodnih 20 minutah so Avstralci povedli v 23. minuti, ko je Duke z glavo unovčil podajo z leve strani. Nadaljevanje je znova ponudilo bolj ali manj mrtvilo.

Je pa v 41. minuti Tunizija zagrozila, Harry Souttar pa je z blokom žogo odbil, še preden bi ta ogrozila vratarja Mathewa Ryana. Že v tretji minuti sodniškega dodatka je najlepšo priložnost za Tunizijo dotlej zapravil kapetan Youssef Msakni, ko je iz bližine žogo poslal tik mimo vratnice.

Uvod drugega polčasa ni ponudil posebnega razburjenja, so se pa Tunizijci pričakovano nekoliko bolj trudili priti v nevarne cone na avstralski polovici, toda Avstralci, ki so čakali le na protinapade, so bili spet nevarni v 71. minuti, ko je bil Mathew Leckie le malce prekratk po podaji pred gol.

Tudi Tunizijci so opozorili nase v 72. minuti, ko je dvakrat posredoval Ryan, ki je ujel tudi žogo po voleju Montassarja Talbija v 84. minuti. V 88. je bil Ryan uspešen tudi po poskusu Wahbija Khazrija.

Danes bosta tudi tekmi v skupini C, ob 14.00 bosta v Al Rajanu tekmo začeli Poljska in Savdska Arabija, ob 20.00 pa v Lusailu Argentina in Mehika.

Članki iz rubrike