franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 25.11.2022 19:37:56

Ogorčenje Kosova! Zaradi plakata v srbski garderobi protest pri Fifi!

Profimedia
Kosovski minister za šport Hajrulla Ceku je v petek Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) poslal protestno pismo, v katerem je izrazil ogorčenje nad fotografijo iz srbske slačilnice pred tekmo z Brazilijo, na kateri naj bi bila prikazana srbska zastava z zemljevidom, na katerem je Kosovo del Srbije, in z napisom "ni predaje".

Fotografija je bila posneta v slačilnici reprezentance Srbije pred njeno uvodno tekmo prvenstva, ki jo je z 0:2 izgubila proti Braziliji. Po mnenju kosovskega ministra za šport gre za fotografijo, ki naj bi prikazovala sovražna, ksenofobna in genocidna sporočila do Kosova, pri tem pa izkoriščala platformo svetovnega prvenstva, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Od Fife pričakujemo konkretne ukrepe, glede na to, da je Kosovo polnopravna članica Fife in Evropske nogometne zveze (Uefe)," je na Twitterju zapisal minister Ceku.



"Takšno šovinistično dejanje nima mesta na športnih dogodkih, še manj pa na mestih, kjer se odvija največji svetovni nogometni dogodek. Nesprejemljivo je, da se to dejanje zamolčim, in vztrajno zahtevamo, da Fifa dosledno uporablja svoja pravila in kaznuje srbsko nogometno zvezo za to agresivno dejanje, ki je v nasprotju z nogometnimi vrednotami," so v sporočilu za javnost na svoji spletni strani zapisali pri kosovski nogometni zvezi.

Nekdanja jugoslovanska pokrajina z albansko večino je leta 2008 enostransko razglasila neodvisnost od Srbije, ki je Beograd noče priznati.

Značke: nogomet, fifa, kosovo, protest

Članki iz rubrike