mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 25.11.2022 16:53:38

Razočarani gostitelji! Katarce samo še čudež reši izpada po prvem delu!

Profimedia
Katarska nogometna reprezentanca je na domačem svetovnem prvenstvu v Dohi doživela še drugi poraz. Po Ekvadorju so Katarci premoč priznali še Senegalu, ki je zmagal s 3:1 (1:0). V skupini A se bosta danes ob 17.00 v Al Rajanu merila Nizozemska in Ekvador.

Katar - Senegal 1:3 (0:1)
* Stadion Al Tumama, gledalcev 41.797, sodniki: Lahoz, Devis in del Palomar (vsi Španija).
* Strelci: 0:1 Dia (41.), 0:2 Diedhiou (48.), 1:2 Muntari (78.), 1:3 Dieng (84.).
* Katar: Baršam, Miguel (od 83. Vad), Mohamad, Kuki, Hasan, Ahmed (od 83. Salman), Budiaf (od 69. Hatem), Madibo, Al Hajdos (od 74. Muntari), Ali, Afif.
* Senegal: E. Mendy, Sabaly, Koulibaly, Jakobs (od 77. Cisse), Diallo, Gueye, N. Mendy (od 77. P. Sarr), Diatta (od 64. Ciss), Dia, Sarr (od 74. Nadiaye), Diedhiou (od 74. Dieng).
* Rumeni kartoni: Mohamad, Ahmed, Madibo; Dia, Jakobs, Ciss.
* Rdeči karton: /.

Dvoboj Senegala in Katarja je bil praktično obračun za biti ali ne biti. Obe zasedbi sta v uvodnem krogu izgubili z 0:2, tokrat pa so krajšo potegnili gostitelji turnirja, ki so tako pred hitrim koncem mundiala. Čez štiri dni jih čaka obračun z Nizozemsko, a mogoče bo takrat zanje tekma zgolj revijalnega pomena. Po drugi strani pa si je afriška ekipa izboljšala možnosti za preboj v izločilni del, za konec predtekmovanja jo čaka Ekvador.


Senegalci so bili v prvem polčasu več pri žogi, imeli več strelov, povedli pa so v 41. minuti, ko jim je zadetek praktično podaril Bualem Kuki, ko je pri izbijanju v kazenskem prostoru zgrešil žogo ter jo nastavil Boulayeju Dii. Temu je nato ni bilo težko pospraviti v mrežo.

Sedem minut pred tem je nastopil sporni trenutek tekme, ko je Akram Afif prodrl v kazenski prostor Senegala ter padel ob stiku s senegalskim branilcem. Španski sodnik Antonio Mateu Lahoz pa se ni odločil za najstrožjo kazen, zdelo se je, kot da je najboljši katarski nogometaš poskusil izsiliti strel z bele pike.

Senegalci so v 48. minuti podvojili prednost. Ismail Jakobs je iz kota z desne strani žogo poslal na prvo vratnico, kamor je stekel Famara Diedhiou in z glavo premagal Mešala Baršama, ki je v vratih tokrat zamenjal na prvi tekmi nezanesljivega Sada al Šiba.

Abdelkarim Hasan je v 61. minuti poskrbel za nekaj vzdihljajev domačih navijačev z močnim strelom od daleč, Almoez Ali pa je takoj zatem zapravil novo priložnost za domače, natančneje - izkazal se je vratar Senegala Edouard Mendy. Ta je izvrstno posredoval tudi v 67. minuti, ko je ustavil strel Ismaila Mohamada iz bližine.

V 78. minuti pa so gostitelji zmanjšali zaostanek, v kazenskem prostoru je Mohamed Muntari preskočil Kalidouja Koulibalyja in z glavo zadel za 1:2. To je bil prvi katarski gol na mundialih. Toda veselje je bilo kratko, v 84. minuti je Bamba Dieng rutinirano zadel za 3:1 v osrčju kazenskega prostora.

Danes bo še ena tekma v skupini B, v Al Koru bo Anglija igrala proti ZDA. Pred tem je Iran premagal Wales z 2:0.

Članki iz rubrike