Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
17 27.09.2022 14:21:31

Dajmo, Švedi?! Srbi bodo nocoj upali na poraz Slovenije! To je njihovo pojasnilo!

Martin Metelko
Srbi bodo danes pesti stiskali tudi za Švedsko.

Z nocojšnjimi obračuni se letošnja izvedba Uefine lige narodov zaključuje tudi za slovensko skupino v ligi B. Četa Matjaža Keka bo na gostovanju v Solni igrala za obstanek v drugem kakovostnem razredu tega reprezentančnega tekmovanja; Slovenija po odmevni zmagi nad Norvežani s petimi točkami zaseda tretje mesto, zadnjeuvrščena Švedska pa ima na svojem računu tri, ki jih je v uvodnem krogu junija osvojila ravno z zmago v Stožicah. Medtem se bodo Norvežani in Srbi na Ullevaalu v Oslu pomerili za prvo mesto.

Varovanci Dragana Stojkovića Piksija so z novo prepričljivo zmago nad Švedsko v Beogradu izkoristili spodrsljaj vikingov v Stožicah, ekipi sta pred medsebojnim obračunom točkovno poravnani. Prvo mesto v skupini poleg napredovanja v elitno ligo A prinaša tudi boljše izhodišče v kvalifikacijah za naslednje evropsko prvenstvo; zmagovalec ima na žrebu kvalifikacijskih skupin, ki ga bo 9. oktobra gostil Frankfurt, zagotovljeno mesto v drugem jakostnem bobnu. Srbi so tako odločeni, da uspešno reprezentančno obdobje nadgradijo še z nocojšnjo zmago, ob tem pa srbski mediji opozarjajo tudi na rezervni načrt, v kolikor jim danes na Norveškem ne bi uspelo zmagati. Držali bodo pesti, da se Slovenija iz Stockholma vrne sklonjenih glav.



Zakaj? Tudi če Srbi na koncu zasedejo drugo mesto v skupini, obstaja scenarij, ki jim prinaša drugi jakostni boben na omenjenem žrebu. Srbom bi odgovarjala zmaga Švedov. Osvojene točke proti zadnjeuvrščeni ekipi se zaradi neenakega števila ekip po skupinah brišejo. Če bi Slovenija zasedla zadnje mesto, bi Srbi torej izgubili štiri točke (tri za zmago v Beogradu in eno za remi v Stožicah). Če bi na zadnjem mestu pristali Švedi, pa Srbi izgubijo celoten paket šestih točk, ki so si jih priigrali z dvema zmagama.

Srbiji bi v primeru zmage Švedske torej zadostoval remi z Norveško, saj bi se s 7 osvojenimi točkami (brez tistih, ki so jih osvojili proti Sloveniji) v končni razvrstitvi na 21. mestu poravnala s Finsko. To je zadnje mesto, ki vodi v drugi jakostni boben. Ob tem morajo Srbi še popraviti gol razliko (Srbija 5:2, Finska 7:4); ob remiju bi morali norveško mrežo zatresti vsaj trikrat.

Članki iz rubrike