Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ue
ue
1 27.09.2022 10:40:41

Je to pravica? Slovenski nogometaš brutalno pretepel dve dekleti in dobil kazen, ki trese javnost!

Fotografija je simbolična.
Profimedia
Sodni mlini včasih meljejo zelo čudno. Ali v Sloveniji toleriramo nasilje nad ženskami?

Pred štirimi leti, v noči na 16. december leta 2018, je član prvoligaškega futsal kluba FC Bronx Škofije Dejan Bojkić, brutalno pretepel dve dekleti, sestri, ker ga nista hoteli peljati v Izolo. Zgodbo so takrat razkrile Slovenske novice, zdaj pa je dobila delni epilog (upamo, da ne dokončen).

Sestri, takrat  20-letna A. K. in 24-letna F. K. sta se s prijateljico peš odpravili s koprskega Zelenega parka proti avtomobilu, ki je bil parkiran na koprski tržnici. Naenkrat sta opazili, da jima sledi nogometaš iz Izole, takrat 28-letni Dejan Bojkić, ki je igral za FC Bronx Škofije. 

Od deklet naj bi agresivno zahteval prevoz v Izolo in ju ob tem grdo žalil. "Pojdite faf … k … čez mejo, pof … pi …, me boste peljale v Izolo?" naj bi kričal. Sestri si v avtomobil nista upali in poklicali policijo. Ko je Bojkić slišal, da policistom dajeta podatke, ju je napadel. Mlajša sestra je dobila tako močan udarec v predel glave, da je naglušna, njena okvara sluha je trajna. Starejšo sestro naj bi boksnil v obraz, ji zlomil nos, imela je pretres možganov, podplutbe, modrice ter otekline obraza (tako je pisalo v obtožnici zoper Bojkića). Nogometaš je potem zbežal, a so ga priče prepoznale in koprski policisti so ga izsledili in ovadili tožilstvu. Bojkić je novinarjem Slovenskih novic zanikal, da bi koga tepel ali udaril, a dejal, da je bil na kraju dogodka. Sicer pa, da sta ga 'sestri odrinili, sam pa je le odrinil nazaj'. Za povzročitev hude telesne poškodbe mu je grozilo do pet let zapora, za lahko pa do leto dni.

dejan bojkić
FC Bronx

Toda...

Bojkić je bil zdaj na koprskem sodišču obsojen na pogojno kazen osem mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let. "Žal mi je za to, kar se je zgodilo. In upam, da se kaj takšnega nikoli več ne ponovi," je na sodišču dejal Bojkić. S priznanjem je presenetil, saj je najprej nasilništvo zanikal. S priznanjem pa se je izognil dejanskemu zaporu, saj je državna tožilka Nataša Valentič Kuštra obtoženemu v primeru priznanja krivde ponudila takšno kazen. Sodnik Matevž Gros je potrdil predlog tožilke. 

Kako se je Bojkić lahko izvlekel s tako milo kaznijo, potem ko je žrtvi povzročil trajno invalidnost? Kaj je mislila tožilka, ki je predlagala 'smešno' kazen za hudo dejanje nasilneža? Kakšno je to sporočilo nasilnežem in predvsem žrtvam?

Značke: sodišče, nasilje

Članki iz rubrike