favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 27.09.2022 12:29:09

Nemški huligani zakuhali hud incident pred tekmo v Londonu! Zamaskirani v Angleže so vdrli ... (video)

Obračuni Anglije in Nemčije so vselej tekme visokega tveganja. Navijači obeh reprezentanc imajo med seboj polno neporavnanih računov in stalno odpirajo nove bitke ...

Tudi včerajšnji dvoboj v okviru lige narodov (3:3) ni minil brez incidentov. Približno dve uri pred začetkom tekme na stadionu Wembley je 100 nemških navijačev, opremljenih z angleškimi obeležji (dresi in šali), skozi stranski vhod vdrlo na vrt priljubljenega puba Green Man, ki je dober kilometer oddaljen od stadiona. Gre za znano zbirališče privržencev domače reprezentance.

Pub je bil včeraj popoldne pričakovano poln, številni domačini, med katerimi so bili tudi starejši in otroci, so ogrevali glasilke pred večerno tekmo. V nekem trenutku so se med njimi pojavili nasilni navijači, za katere se je pozneje izkazalo, da so nemški huligani. Ti so bili oboroženi s hladnim orožjem, napadali pa so enega za drugim, skratka vse (tudi ženske in otroke), ki so se znašli na poti. Vse skupaj je trajalo nekaj minut, ob prihodu policistov pa so Nemci - z zaseženo zastavo in transparentom - začeli bežati. Le četverico so uspeli zadržati in vkleniti.

huligani anglija nemcija


Na strani prestrašenih domačih navijačev pa je bilo precej poškodovanih. Pet jih je obležalo v krvi, s poškodbami glave, eden v nezavesti. Vse so odpeljali v bolnišnico na nadaljnje zdravljenje, a na srečo nihče ni v življenjski nevarnosti. Še vsaj dvajset so zdravniki oskrbeli na prizorišču.

Eden od šokiranih domačinov, 30-letni Luke Robinson, ki je bil v pubu skupaj s sinom, je dejal, da so bili prizori po incidentu grozljivi: "Fant, ki ni bil starejši od 13 let, je imel povsem krvav nos."

Članki iz rubrike