stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 21.09.2022 18:54:06

Srbski kapetan na udaru hudih kritik! S to potezo je šokiral javnost, hrbet so mu obrnili tudi 'njegovi'!

Profimedia
Dušan Tadić se v Katarju ne bo pridružil kapetanom večine evropskih reprezentanc.

V dobi neštetih gibanj za enakopravnost so se že večkrat pod pritiskom javnosti (in svojih članic) znašle tudi krovne nogometne organizacije. Nogometna javnost odšteva tedne pred začetkom mundiala v Katarju, na Fifo pa so medtem pritisnile številne evropske udeleženke svetovnega prvenstva.

V okviru kampanje, ki se bori proti kakršnikoli obliki diskriminacije v nogometu, so se nogometne zveze odločile, da bodo kapetani reprezentanc v Katarju nosili kapetanske trakove v mavričnih barvah. "S temi trakovi bomo v svet poslali jasno sporočilo," je pred dnevi otoškim medijem dejal kapetan angleške izbrane vrste Harry Kane.

Gibanje je podprlo kar osem od 13 evropskih reprezentanc, ki bodo igrale v Katarju, kot poročajo v tujih medijih pa je nošnjo traku v mavričnih barvah zavrnil kapetan Srbije Dušan Tadić. In ni edini. Poljski zvezdnik Robert Lewandowski je že sporočil, da bo njegov kapetanski trak v barvah ukrajinske zastave, akciji pa se niso pridružili še Španci, Portugalci in Hrvati.

Dušan Tadić se je s to potezo znašel na udaru kritik tudi na Nizozemskem, kjer ostaja med prvimi zvezdniki klubskega nogometa, ravno na Nizozemskem pa naj bi se kampanja "Ena ljubezen" tudi začela. Tadić je Nizozemce pred dnevi razjezil že v dresu Ajaxa, ko kot edini kapetan v prvi nizozemski ligi ni nosil traku v podporo Ukrajini.

Članki iz rubrike