Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 21.09.2022 11:11:45

Messi ob slovesu od Barce točil lažne solze?! Hude obtožbe, noro, kaj je zahteval Argentinec!

Reuters
Lionel Messi se je pred začetkom lanske sezone iz Barcelone preselil k PSG-ju.

Lionel Messi je pred začetkom prejšnje sezone okrepil vrste PSG-ja in osupnil svetovno javnost. Čeprav je imela Barcelona finančne težave, so vendarle vsi pričakovali, da bo ostal v Kataloniji in še naprej nosil dres kluba, za katerega je igral vso svojo kariero.

To se ni zgodilo, v javnosti so se pojavili različni razlogi, da podaljšanje ni bilo možno, saj si Barcelona zaradi pravil finančnega fair-playja ni mogla privoščiti usluge slavnega Argentinca. Po drugi strani je bila zadeva rešljiva, če bi Messi pristal na drastično zmanjšanje plače in bonusov, česa pa očitno ni želel storiti. Še več, kot so zdaj razkrili pri osrednjemu španskemu dnevniku El Mundu, so bile nekatere zahteve Messija in njegovega očeta naravnost nezaslišane.

Messi, ki je vrste Barcelone zapustil leta 2021, je le nekaj mesecev pred koncem sodelovanja klubu predstavil svoje pogoje podaljšanja pogodbe. O ljubezni do kluba ni bilo ne duha ne sluha, v igri so bili milijoni ali pa slovo od kluba.



El Mundo namreč razkriva, da je Messi od Barcelone zahteval zasebni VIP prostor na stadionu Camp Nou za njegovo družino, zasebno letalo, ki bi bilo njemu in njegovi družini na voljo za polete v rodno Argentino. Hotel je podpis v višini 10 milijonov evrov za podpis nove pogodbe, ob tem pa zahteval, da mu Barcelona naknadno nakaže ves denar, ki se mu je odpovedal po izbruhu epidemije koronavirusa, ob tem pa bi mu morali izplačati še dodatne 3 odstotke obresti zneska, ki se mu je (začasno) odpovedal.

Za nameček je želel imeti v pogodbi klavzulo, s katero bi klub lahko zapustil po lastni volji, višina odškodnine pa bi po nove znašala simboličnih 10 tisoč evrov in ne več 700 milijonov.

Pogajanja niso obrodila sadov, zgodila se je tista famozna novinarska konferenca, na kateri je Messi točil velikanske solze, zdaj pa mu mnogi očitajo, da je šlo za lažne solze in da je zgolj eden tistih igralcev, ki mu več pomeni denar.

Značke: messi, barcelona, psg, lionel

Članki iz rubrike