mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 21.09.2022 11:19:20

Keku naslednji teden poteče selektorska pogodba in odhaja na Hrvaško!? Tu je vsa resnica!

Martin Metelko
Odmevne napovedi iz hrvaškega tiska ne stojijo na resničnih temeljih.

»Kek je trenutno še slovenski selektor, a to ne bo več dolgo. Že prihodnji teden bo povsem prost, saj mu s koncem lige narodov, v kateri ga čakata še dve tekmi, poteče selektorska pogodba. Slovenija se ni uvrstila na svetovno prvenstvo, naslednje obveznosti bo imela šele spomladi in vprašanje je, ali bodo Keku sploh ponudili novo pogodbo. Pa tudi če mu jo bodo, je res vprašanje, ali jo bo sprejel. Ljudje, ki so mu blizu, namreč trdijo, da se je selektorske službe zasitil,« dobesedno (s pikico svobode pri prevodu iz hrvaščine v slovenščino) piše v Sportskih novostih.

Članek, v katerem slovenskega selektorja selijo na klop hajduka, je razumljivo dvignil zelo veliko prahu. Pri čemer je prav neverjetno, kolikšen del tega zapisa ne drži. Je povsem napačen na ravni golih dejstev. Povsem napačna so denimo zagotovila, da je Kek kadarkoli imel pogodbo s trajanjem do jeseni 2022. Slovenski selektor je pogodbo imel do novembra 2021 in s tem do konca kvalifikacij za letošnje svetovno prvenstvo v Katarju, na katerega se Slovenija – pri tem je hrvaški kolega vendarle zadel – res ni uvrstila.

Kljub temu nedoseženemu cilju pa je na začetku decembra taistega leta 2021 Nogometna zveza Slovenija povsem jasno sporočila, da je s selektorjem podpisala novo pogodbo. »S selektorjem Kekom smo s podpisom pogodbe samo formalizirali v preteklosti že dogovorjeno, in sicer da Kek ostaja selektor do konca kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2024,« je tedaj dejal Mijatović. Zaradi česar je vse o pogodbi, ki se izteče prihodnji teden, pa o vprašanjih glede nove za prihodnje kvalifikacije, čista neresnica, čisti nesmisel.

Tako kot torej vsa zagotovila o tem, da bo že prihodnji teden Kek povsem prost po logiki zaključka dosedanjih pogodbenih obveznosti. Ne toliko ker bi to potrebovali sami, kolikor zaradi tega, da bi vam prinesli najbolj sveže informacije, smo vse skupaj včeraj še enkrat preverili na NZS. In povsem pričakovano dobili potrditev zapisanega in navedenega: Kek ima veljavno pogodbo do leta 2024: bodisi do konca kvalifikacij za evropsko prvenstvo bodisi do zaključka nastopov na tem tekmovanju v primeru uvrstitve nanj.

Ali to pomeni, da bo slovenski selektor dejansko ostal, pa je seveda drugo vprašanje in je odvisno od drugih stvari. A to je tudi že neka povsem druga zgodba. 

ŠE VEČ O TEM V DANAŠNJI TISKANI ŠTEVILKI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TEJ POVEZAVI. 

Značke: kek, slovenija, hrvaška

Članki iz rubrike