stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

rb
rb
1 21.09.2022 10:03:14

Pri štirikratnih prvakih vre! Pokrovitelji z desetimi očitki na račun prvega moža kluba … Tudi pranje?! Torek morda dan D

Nikola Miljković
V mestu vrtnic je vroče.

Da razmere v novogoriškem prvoligašu niso nič kaj obetavne, že dalj časa ni skrivnost, toda ob vrnitvi med elito v mestu vrtnic tega niso želeli obešati na veliki zvon. Gotovo tudi z upanjem, da bodo prišli lepši časi, ampak vse kaže, da se težave zgolj stopnjujejo. "Zadnji tedni so bili zahtevni. Upam, da bo tudi okolje spoznalo, da potrebujemo podporo z vseh strani," je po nedavni zmagi v Sežani opozoril kapetan Etien Velikonja. "Upam, da se bodo v klubu razmere uredile, predvsem pa, da bodo igralci plačani za svoje delo," je bil jasen tudi trener.



'Oznaka interno' odstranjena

Le nekaj dni zatem se je zgodil pokalni fiasko v Vipavi, ampak Miran Srebrnič v stanju duha v Športnem parku ni hotel iskati alibijev. "Drži, da imamo težave. Od tega ne bežimo in se jih zavedamo, a poskušali jih bomo rešiti znotraj kluba, interno. Toda vse to s tekmo v Vipavi nima nikakršne zveze. To nikakor ni in ne sme biti opravičilo. Privoščili smo si polom, ki si ga ne bi smeli. Zame je to sramota," je bil brez brez zadržkov legendarni kapetan modro-belih, a kmalu zatem je bila »oznaka interno« umaknjena. Za to so poskrbeli predstavniki sponzorjev oziroma je to v njihovem imenu storil član UO Aleš Kocijančič. Z delom predsednika so nezadovoljni že dalj časa, a pozivi k odstopu niso zalegli, tako kot ne številna opozorila v preteklem obdobju, in očitno so ocenili, da je napočil trenutek, ko je treba o vsem skupaj obvestiti javnost. Povlekli pa so še bolj drastično potezo in razkrili (domnevne) grehe prvega moža, zaradi suma kršitve statuta so Harija Arčona in direktorja Simona Klauta prijavili disciplinski komisiji.


Deset očitkov


"Del sponzorjev je nezadovoljnih z delom uprave ND Gorica oziroma njegovega predsednika Harija Arčona. Po koncu sezone 2021/22 smo se sponzorji z dopisom obrnili na predsednika ND Gorica, v katerem izražamo svoje nezadovoljstvo glede vodenja društva. Zahtevali smo tudi sestanek z vodstvom, ki se zaradi izmikanja predsednika še ni zgodil. Zaradi tega smo že omejili oziroma prekinili sodelovanje z ND Gorica. Delovanje mladinske šole je še vedno neurejeno, mladi igralci so brez štipendij, trenerji brez rednih plačil, pritiski, mobing, pa še kaj bi se našlo. Tudi v članski ekipi glede izplačil ni nič bolje, kar so tudi sami že izpostavili. Zoper predsednika in poslovnega direktorja kluba je bila zaradi suma kršenja statuta ND Gorica tudi že poslana prijava disciplinski komisiji. Zahteva po menjavi predsednika in uprave je več kot upravičena, očitna in nujna," sporoča Aleš Kocijančič.
V prijavi disciplinski komisiji je navedenih deset očitkov: prodaja igralca (Mladen Mutavčič; selekcija U17) brez ustrezne obravnave na upravnem odboru, ki je po statutu zadolžen za odločanje o nakupu in prodaji igralcev; najem bančnega limita brez ustreznega soglasja upravnega odbora; zastavitev nepremičnine brez soglasja upravnega odbora; realizacije sponzorske pogodbe s podjetjem Abastore, d. o. o., brez soglasja upravnega odbora; zavajanje članov upravnega odbora z informacijami o odprtih postavkah društva; namerno nezadostno poročanje NZS ob predložitvi licenčne dokumentacije v primeru obveznosti do zaposlenih in zaposlenih v društvu. Licenčnemu oddelku NZS je bila oddana dokumentacija brez pridobljenih soglasij za odlog plačil upnikom; netransparentna zaposlitev nove sekretarke in tehničnega vodje brez soglasja upravnega odbora; obračunavanje in izplačilo potnih nalogov; povračilo stroškov predsedniku brez soglasja upravnega odbora; delno izplačilo računa v višini 2000 evrov januarja 2022; redno koriščenje ekonomata za osebno uporabo – pranje osebnih stvari.


Končno sestanek


Javna obravnava je očitno dosegla namen in sestanek predsednika Harija Arčina ter poslovnega direktorja Simona Klauta s predstavniki sponzorjev naj bi se zdaj končno zgodil. Če vmes ne bo kakšnega zasuka, naj bi za isto mizo sedli prihodnji torek ob 17. uri. "Bomo videli, ali se bodo laži nadaljevale ali se bo kaj spremenilo. Pustimo se presenetiti," pravi Aleš Kocijančič, ki je potrdil, da »uporniki« ponujajo alternativo. "Da, imamo kandidata za predsednika, vendar ga še ne bomo obelodanili,« je dejal član upravnega odbora štirikratnih prvakov in pristavil: »Imamo jih več, a počakajmo, da bomo videli, kako bodo stvari potekale."

Članki iz rubrike