zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

nu
nu
0 25.05.2022 13:45:14

In kakšen je nov dres slovenske reprezentance? Presenečeni boste... No, enim bo všeč, drugim ne... (foto + video)

ALESFEVZER.COM
Slovenska nogometna reprezentanca se v nove reprezentančne izzive podaja v novi podobi.

Če je v preteklosti nosila drese, katerih simbole in barve so narekovale smernice opremljevalca, pa bodo v prihodnosti slovenski nogometaši nosili drese, ki so jih skupaj z navijači izbrali sami.
Nogometna zveza Slovenija je konec leta 2021 organizirala vabljeni razpis za pripravo predlogov nove grafične podobe dresa slovenske reprezentance v naslednjem štiriletnem ciklu. K sodelovanju na razpisu je bilo povabljenih 8 nogometnih navdušencev z oblikovalskim znanjem, ki so predložili 11 različnih predlogov domačega in gostujočega dresa.
V želji podobo slovenske nogometne reprezentance bolj približati navijačem je NZS izvedla glasovanje, v katerem so med petimi najboljšimi predlogi izbirali navijači, reprezentanti ter komisija NZS. Zmagovalni dres, ki je dobil kar 41 odstotkov glasov javnosti ter 38 odstotkov glasov reprezentantov, medtem ko je dres na drugem mestu prejel 34 odstotkov glasov javnosti in 38% odstotkov glasov reprezentantov. V javnem glasovanju je glasovalo nekaj manj kot 5000 navijačev, ki so na koncu prevesili tehtnico na stran zmagovalnega dresa.

Opis novega dresa
Nogometni uspehi so že večkrat povezali Slovence. Nismo se poznali, a čustva so bila enotna. Povsem zedinjeni pa nismo bili. Četudi smo čutili enako, nas barve in simboli niso nikoli zares spojili.
Sledimo vodilu, da dres ni podoben dresu kateregakoli slovenskega kluba. Simboli in barve, uporabljeni na dresu, so nam skupni od leta 1991.Triglav ostaja na dresu v nekoliko spremenjeni obliki, dodali pa smo mu rdeč simbol srca, ki reprezentante opominja, da se za državni dres igra s srcem.
Na dresih je nad številko in pod njo izrisan vzorec. Z njegovo popolnitvijo bomo dosegli ustrezno povezavo z novim simbolom. Dizajna domačega in gostujočega dresa lahko med seboj kombiniramo. Velik kontrast med potiskom in ozadjem na obeh dresih zagotavlja dobro vidljive zapise na vseh delih športne opreme.

Nov dres, stara ljubezen
Navijači bodo nov dres premierno videli na tekmi med Slovenijo in Švedsko, ki bo 2. junija ob 20:45 v Stožicah (vstopnice so na voljo na spletni strani NZS), že danes pa ga predstavljamo v obliki promocijskega videa. Nogometna zveza Slovenije je namreč združila moči z mlado ekipo na čelu z režiserjem in producentom Davidom Podgornikom, glasbo pa je poleg reprezentančne himne Siddharte ustvarila še Neisha.
Zgodba govori o mladi nogometni navijačici, ki jo zjutraj preseneti dostava posebnega paketa. Kljub temu, da je premlada, da bi v živo doživela zadnji nastop Slovenija na Svetovnem prvenstvu, se dogodkov spominja preko arhivskih zapisov, njene oči pa pričajo o goreči želji, da bi tudi sama nekoč spremljala slovensko reprezentanco na največjem odru.



VIDEO


Režiser & producent: David Podgornik
Direktor fotografije: Klemen Vogrič
Prva asistentka režije: Katja Kavšek
Prva asistentka kamere: Vita Orehek
Mojster luči: Graal Lucignano
Best boy: Urban Zore
Grip: Hugo Prostor
Asistent produkcije: Luka Mavrič
Vodja lokacije: Jaka Marinšek
Kostumografinja: Suzana Bičanič
Maskerka: Sarah Bamburač
Snemalec zvoka: Luka Peršolja
Glasba: Neisha & Siddharta
Mix zvoka: Rok Molnar
BTS foto: Helena Ileršič
Produkcija: Perspektiva
Posebna zahvala: Matej Slabe

Galerija
Značke: slovenija, dres

Članki iz rubrike