Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 24.05.2022 21:09:15

Prižgana zelena luč, Abramovič je preteklost, Chelsea dobiva nove lastnike!

Predlagani prevzem londonskega nogometnega kluba Chelseaja s strani konzorcija, ki ga vodi ameriški poslovnež Todd Boehly, se je v torek pomaknil še en korak bližje koncu. Upravni odbor angleške premier lige je namreč danes odobril nakup londonskega kluba, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Za konzorcijem kupcev stojijo Američan Boehly, ki je tudi solastnik ekipe v severnoameriški baseballski ligi MLB Los Angeles Dodgers, švicarski multimilijarder Hansjörg Wyss in ameriški poslovnež Mark Walter. Največji delež v londonskem klubu pa bo verjetno v prihodnosti imel ameriški naložbeni sklad Clearlake Capital.

Konzorcij, ki ga vodi Boehly, se je že 7. maja dogovoril za 4,25 milijarde funtov (4,97 milijarde evrov) vreden nakup prvoligaškega kluba od lastnika Romana Abramoviča.

Vodstvo premier league je v današnji izjavi zapisalo, da je zdaj na britanski vladi, da izda zahtevano prodajno dovoljenje, s čimer se bo lahko začela končna faza transakcije.


Ruski milijarder Abramovič je Chelsea dal na trg v začetku marca, tik preden ga je britanska vlada sankcionirala po ruski invaziji na Ukrajino.

Dokončanje nakupa je bil dolgotrajen postopek zaradi zaskrbljenosti vlade Združenega kraljestva, da bi se Abramovič neupravičeno okoristil s prodajo.

Prihodnost kluba je dobesedno visela na nitki zaradi uvedbe sankcij proti prejšnjemu lastniku Abramoviču. Soglasje s strani vlade in lige je bilo nujno, ker je bilo premoženje ruskega oligarha zamrznjeno.

Že pred odločitvijo upravnega odbora premier lige je tiskovni predstavnik britanskega premierja Borisa Johnsona potrdil, da vlada sodeluje s klubom glede končnega dogovora.

Značke: anglija, nogomet

Članki iz rubrike