Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
15 25.05.2022 13:08:53

Mariborčani do naslova z goljufijo?! Odzval se je NZS, to je zapis, ki buri duhove: Vplivanje na rezultat ...

Grega Wernig
Kaj na nadvse aktualno dogajanje v slovenski ligi pravi vodstvo tekmovanja?

Pred zadnjim krogom slovenske lige je precej prahu dvignilo razkritje, da so Mariborčani z denarno nagrado motivirali Radomljane. Slednjim so pred tekmo s Koprom obljubili lep znesek, na koncu pa so Radomlje res premagale Koper in jim zadali boleč poraz, po katerem so vijoličasti prevzeli vrh lestvice, na koncu pa osvojili tudi naslov prvaka. Sporno? Po mnenju Koprčanov tega ne bi smeli storiti, odzvala pa se je zveza, ki je jasno pojasnila, kako in kaj.


"V aktualnih pravilnikih ne obstaja člen, ki bi klubu prepovedoval nagrajevanje drugega kluba za dosežke ekipe na igrišču. Vplivanje na rezultat, v primeru nagrajevanja zmage, tako glede na pravilnike NZS ni prepovedano, tudi kodeks integritete NZS pa kot nedovoljeno prakso obravnava predvsem primere prirejanja rezultata nogometnih tekem, v katerih bi igralec ali nogometni klub rezultat priredila tako, da bi namerno izgubila tekmo."

"V vsakem primeru pa Nogometna zveza Slovenije zagovarja pravno in moralno-etično stališče, da mora biti nogometno tekmovanje vedno pošten preizkus znanja in spretnosti, rezultat ves čas tekmovanja negotov, zmagovalec pa se mora odločiti na igrišču. V primeru nagrajevanja poraza je seveda drugače, takšna praksa je absolutno nedovoljena," se je Nogometna zveza Slovenije odzvala za Sporklub.

Značke: maribor, radomlje

Članki iz rubrike